Emeklilikte yaşa takılanlar bu kez de 'koruculara' takıldı

Emeklilikte yaşa takılanlar bu kez de 'koruculara' takıldı
Korucuların 43 yaşında emekli olmasını sağlayan maddede CHP'nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili verdiği önerge üzerine tartışma çıktı.

CHP, korucuları erken emekli edecek düzenlemeye emeklilikte yaşa takılanların taleplerini eklemek için önerge hazırladı. Ancak önerge kabul edilmedi.

Karayolları Trafik Kanununda değişiklik yapılarak trafik cezalarının ağırlaştırılmasını öngören kanun teklifi Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Toplam 17 kanunda değişiklik öngören teklifin birinci maddesi olan korucuların yaşlarının gençleştirilmesi için 43 yaşında emekli olmalarını sağlayan düzenlemede tartışma çıktı. Bu maddenin görüşmeleri sırasında CHP, emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözümüne ilişkin önerge verdi. Ancak AKP, MHP ve HDP'li üyeler komisyonda maddenin düşürülmesi için önerge sununca tartışma çıktı. CHP'li sözcüler, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerge verdikleri için korucuların erken emekli olmasını sağlayan düzenlemenin çıkarıldığını ileri sürerek duruma itiraz ettiler. AKP ve MHP'li üyeler ise emeklilik konusunun İçişleri Komisyonunu ilgilendirmediğini belirterek bunun Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınabileceğini bildirdiler. 

HDP'li vekiller de koruculuğun kaldırılması gerektiğini belirterek teklife karşı çıktı. CHP'nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergesi maddenin düşürülmesi ile iptal oldu. (DHA) 

Öne Çıkanlar