EMEP Genel Başkan Yardımcısı Tüzel'e hapis cezası

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Tüzel'e hapis cezası
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Tüzel Newroz etkinliğine katıldığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, İstanbul Milletvekili olduğu 2012 yılında katıldığı Newroz etkinliği sebebiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. EMEP karara tepki göstererek, "Bu karar siyaset yapma hakkının, düşünce ve ifade özgürlüğünün açık ihlalidir" dedi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Levent Tüzel, HDP İstanbul Milletvekili olduğu 2012 yılında katıldığı Newroz etkinliği sebebiyle "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşüne muhalefet" iddiasından bugün Küçükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandı. Mahkeme tarafından Tüzel’e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

"AYM VE AİHM KARARINA AYKIRI"

Konuyla ilgili Emek Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Bu karar siyaset yapma hakkının, düşünce ve ifade özgürlüğünün açık ihlali olup aynı zamanda AYM ve AİHM kararlarına da aykırıdır. Bu karara karşı yasal ve siyasal mücadelemiz devam edecektir" denildi. Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde "Krizin Faturasınız Ödemiyoruz, İş Ekmek, Özgürlük İstiyoruz" başlıklı Emeğe Sesleniş bültenini dağıtan Emek Partisi üye ve yöneticisi 5 kişi de polis tarafından gözaltına alınarak ifade vermek üzere Emniyete götürüldü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar