Berlin'den önce ilk fragman geldi

Berlin'den önce ilk fragman geldi
Tepenin Ardı ve Abluka'nın yönetmeni Emin Alper’in Berlin Film Festivali'nde yarışacak filmi 'Kız Kardeşler'in fragmanı yayınlandı.

İlk filmi "Tepenin Ardı" ile Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde 'Caligari Ödülü' kazanan, ikinci filmi "Abluka" ile Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nün sahibi olan Emin Alper, bu yıl üçüncü filmi "Kız Kardeşler" ile izleyici karşısına çıkıyor.

FilmLovers'da yer alan habere göre, dünya prömiyerini 7-17 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 69. Berlin Film Festivali’nde yapacak olan Kız Kardeşler, festival tarihinde Türkiye’den Ana Yarışma bölümüne katılma başarısı gösteren 10. film olma özelliğini taşıyor. Usta oyuncu Juliette Binoche’un başkanlığını yaptığı jüri tarafından değerlendirilecek ana larışma bölümünde Altın Ayı için yarışacak olan filmin oyuncu kadrosunda Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer gibi isimler yer alıyor.

Kız Kardeşler, 11 Şubat Pazartesi akşamı Berlin’deki dünya prömiyerinin ardından bu yılın ilk yarısında Türkiye’de de seyirciyle buluşacak. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)


 

Öne Çıkanlar