Emine Bulut'un ismi Louvre müzesine yazıldı

Emine Bulut'un ismi Louvre müzesine yazıldı
Paris’te Louvre Müzesi’nin piramidine, eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut’un adı ve son 'Ölmek istemiyorum' haykırışı Fransızca olarak yazıldı.

Kırıkkale’de eski eşi tarafından 18 Ağustos’ta 10 yaşındaki kızının yanında katledilen Emine Bulut'un adı Fransa’da kadın cinayetlerini protesto eden bir grup tarafından Paris’teki ünlü Louvre Müzesi’nin piramidinin üzerine yazıldı.

Kadın hakları savunucuları, Paris’teki ünlü Louvre Müzesi’nin piramidinin üzerine son zamanlarda öldürülen kadınların isimlerini yazıp, hikâyelerini anlatan afişler yapıştırdı. Grup, Louvre Müzesi’nin piramidine Emine Bulut’un adının yanı sıra "Ölmek istemiyorum" haykırışını Fransızca yazdı.



Kadın hakları savunucuları, Paris’teki sembolik binalara kadın cinayetlerini protesto eden afişler asıyorlar.

Eylemin başındaki Marguerite Stern, "Bu afişlerin amacı çok basit, erkekler tarafından öldürülen kadınların hikâyelerinin unutulmaması. Onların sadece birer isim veya sayı olarak hatırlanmasını istemiyoruz. Farkındalık yaratmak için bu cinayetlerin arkasındaki hikâyeleri anlatmak istedik" dedi.

Fransa’da bu yıl 100’den fazla kadın, erkekler tarafından öldürüldü. Aile içi şiddete çözüm arayan Fransız hükümeti, sivil toplum örgütleriyle 3 ay sürecek bir çalıştay başlattı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kadın cinayetlerini ‘Femisid’ yani ‘Kadın kırımı’ olarak adlandırdı. (NTV Türkçe)

Öne Çıkanlar