Emre Belözoğlu'nun banka hesapları incelemeye alındı

Emre Belözoğlu'nun banka hesapları incelemeye alındı
'FETÖ soruşturması' kapsamında futbolcu Emre Belözoğlu'nun banka hesapları incelemeye alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Futbolda FETÖ davası'nın görüldüğü mahkemeye 'hakkında FETÖ soruşturması yürütülüyor' şeklinde yazı gönderdiği Emre Belözoğlu'nun banka hesaplarının incelemeye alındığı belirtiliyor. İddiaya göre savcılığa ifade veren 'Mert' isimli gizli tanık futbolcu Emre Belözoğlu'nun 17-25 Aralık sonrası Bank Asya'ya 2 milyon TL yatırdığını söyledi. Bu paranın elden ve parçalar halinde başka kişiler üzerinden yatırıldığını iddia eden gizli tanığın ifadeleri üzerine Belözoğlu'nun banka hesapları incelemeye alındı.

Geçtiğimiz haftalarda 'Futbolda FETÖ yapılanması'na ilişkin İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya savcılığın gönderdiği yazı Hakan Ünsal, Ertuğrul Sağlam, Arda Turan, Okan Buruk ve Bülent Korkmaz gibi futbolcuların isimleri sıralanarak bu kişiler hakkında 'FETÖ suçlaması'ndan takipsizlik verildiği, ancak Emre Belözoğlu hakkında soruşturma yürütüldüğü ifade edilmişti. 

Sabah Gazetesi'nden Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre; Belözoğlu ile ilgili ifade veren bir gizli tanık ünlü futbolcunun Bank Asya'ya Fethullah Gülen'in talimatının ardından parça parça 2 milyon lira yatırdığını ileri sürdü. Gizli tanık ifadesinde Belözoğlu'nun 2 milyon TL'yi elden başka bir isme verdiğini, bu bilgiyi 2017 yılında 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklanan Ahmet Musab K. isimli kişiden duyduğunu belirtti. 

Gizli tanık, 17 -25 Aralık'tan sonra Bank Asya'ya yatırılan yüksek miktardaki paraların tek seferde yatırılmadığını belirterek, "Azami olarak 100 bin TL'yi geçmeyecek şekilde parçalar halinde para yatırılıyordu. Hatta ev öğrencilerinin üzerinden yatırıldığını biliyorum. 2 Milyon TL'nin de bu şekilde parçalanarak yatırıldığını düşünüyorum" dedi.

Savcılık Emre Belözoğlu'nun iddia edilen 2 milyon lirayı o dönem başka isimler üzerinden Bank Asya'ya yatırıp yatırmadığını araştırıyor.

Öne Çıkanlar