Enerjisa elektriği kesti, yaşlı adam asansörde mahsur kaldı

Enerjisa elektriği kesti, yaşlı adam asansörde mahsur kaldı
Kadıköy'de bir apartmanın elektrik borcu nedeniyle elektriği kesildi. Enerjisa, 'borç ödenmeden elektriği vermem' dedi.

İstanbul Kadıköy'de bir apartmanın elektrik borcu nedeniyle elektriği kesildi. Bu sırada asansörde bulunan 78 yaşındaki Nurettin Akalın, yaklaşık 1.5 saat mahsur kaldı.
 
İstanbul Kadıköy’de 7 katlı bir apartmanın asansör ve merdiven elektriği, borç nedeniyle Enerjisa tarafından kesildi. Ekibin elektriği kestiği sırada 78 yaşındaki Nurettin Akalın mahsur kaldı. Akalın durumu apartman yöneticisine haber verdi. Apartmanda yaşayanlar Akalın’ı kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışırken bir yandan da enerji şirketini aradılar.

ENERJİSA: BORÇ ÖDENMEDEN ELEKTRİĞİ VERMEYİZ

Şirket yetkililerinin prosedür gereği borç ödendikten sonra elektriğin verileceğini söylemesi apartmanda yaşayanların tepkisine yol açtı. Sonuç alınamaması üzerine asansör firmasından ekip çağrıldı. Asansör tamircileri tarafından kurtarılan Nurettin Akalın, "Ben biner binmez kapı kapandı. 1,5 saattir içerideyim" diye konuştu. Nurettin Akalın, 1.5 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

"NEDEN KONTROL EDİLMEDİ?"

Apartmanda yaşayan Tarık Alkış, "Beni aradılar asansörde bir amcamız mahsur kalmış. Elektrikler ne zaman kesildi dedim daha 5 dakika oldu dediler. Hemen enerji kurumunu aradık. Elektriğimiz borçtan dolayı kesilmiş. Borç ödenmeden açılmaz dediler. ‘Bunun prosedürü yok mu? Kesim işlemi yaparken kontrol yapılmaz mı? İçeride insan var mı yok mu bakılmaz mı?’ diye sorduk" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar