Enes Kanter hakkında kırmızı bülten başvurusu

Enes Kanter hakkında kırmızı bülten başvurusu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı basketbolcu Enes Kanter hakkında iki başvuru yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'FETÖ'den aranan basketbolcu Enes Kanter hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlaması kapsamında iade talepnamesi düzenledi ve kırmızı bülten başvurusunda bulundu. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanter hakkında iki başvuru yaptı.

Başsavcılık, Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu bilinen Enes Kanter hakkında iade talepnamesi düzenledi ve kırımızı bülten çıkarılması için başvuru yaptı. Haberde "Kanter'in sosyal medya hesabından Fethullah Gülen'e methiyeler dizdiğine yer verilen talepnamede", Kanter'in "sosyal medyada Fethullah Gülen'i "Hocaefendi" diye andığı, örgütü de "hizmet" olarak nitelediği" kaydedildi.

Haberde Kanter'in ayrıca örgütün yurtdışı yapılanması çerçevesinde bulunan bazı okullarını ziyaret edip buralardaki toplantılara katıldığı, mali destek sağladığı da ileri sürüldü.

Kanter hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı çıkarıldığı belirtilen talepnamede, şüpheli hakkındaki soruşturmanın tamamlanması için uluslararası sözleşmeler gereği Türkiye'ye iade edilmesi istendi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar