'Enflasyon Ak Parti döneminde artmışmış'

'Enflasyon Ak Parti döneminde artmışmış'
AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Kılıçdaroğlu'nun enflasyon rakamlarını eleştirmesine bir anlam veremediğini söyledi.

Afyon’da AKP’nin belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun enflasyon rakamlarını eleştirmesine bir anlam veremediğini açıklayan Fatma Betül Sayan Kaya, "Hani o ana muhalefetin genel başkanı var ya ne diyor ‘Ben hesap uzmanıyım’ diyor ama yaptığı bütün hesaplar yanlış, yalan. Bir de yalan söylemekten, yanlış konuşmaktan yüzleri alsa ve asla kızarmıyor bunların" dedi.

'GÜNÜMÜZ ENFLASYON RAKAMLARI SHP-DSP DÖNEMLERİNDEN DÜŞÜK'

Günümüz enflasyon rakamlarının, 'SHP-DSP' koalisyonu olarak tanımladığı Ecevit iktidarı döneminin enflasyonundan düşük olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Ne diyorlar? Enflasyon rakamları Ak Parti döneminde artmışmış. Ya kardeşim 2002'ye gelene kadar, Ak Parti iktidar olana kadar 14 yıllık enflasyonun ortalaması kaç biliyor musunuz? Cumhurbaşkanımız açıkladı. Yüzde 70'in üzerinde, evet CHP zihniyeti, o SHP, DSP dönemlerinde 14 yıllık enflasyon ortalaması yüzde 70'lerin üzerinde. Peki bizim 16 yıllık iktidarımızda enflasyon oranımız kaç biliyor musunuz? Ortalama yüzde 9.5 ama utanmadan çıkıp milletimizin karşısına geçip diyorlar ki ‘Enflasyonu siz yükselttiniz’ ifadeleri kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar