‘Ensen patlatılır bir espriydi’

‘Ensen patlatılır bir espriydi’
Erdoğan’ın tehdidinin ‘espri’ olduğu savunuldu.

ARTI GERÇEK-AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Star gazetesi köşe yazarı Ersoy Dede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ı tehdit etmesini ‘espri’ olarak niteledi.

Star yazarı Dede, espriye karşı 'ortalığa ayağa kaldırdılar' diyerek tehdide karşı oluşan tepkilere de çıkıştı.

İLGİLİ HABER | FATİH PORTAKAL'I YİNE TEHDİT ETTİ: BU MİLLET PATLATIR ENSENİ

SARAY BASINININ 'NİYE TEPKİ GÖSTERİYORSUNUZ' TAVRI

Fransa’da adaletsizliğe karşı halkın sokağa çıkmasını örnek göstererek zamları eleştiren Portakal’ı iç savaş çıkartmakla suçlayan Dede, gazeteciye destek çıkan basın meslek örgütleri ve meslektaşlarını da hedef aldı.

PORTAKAL'I HEDEF ALDI

Dede’nin, ‘Dert portakal değil, ayva’ başlıklı yazısındaki ilgili kısım şöyle:

"İç savaş kışkırtıcılığı yapan Fatih Portakal’a, Cumhurbaşkanı biraz da esprili bir gönderme yaptı diye ortalığı ayağa kaldırdılar.. Kim bunlar?.. ‘Özgür basın’ severler.. Sevsinler.. Size bir sır vereyim mi?.. Bu ‘Hepimiz Portakalız’ tayfası samimiyetsiz ve iki yüzlüdür.. Bu kadar.. Onlara göre bir siyasetçinin bir gazeteciye kürsüden seslenmesi sorun değildir.. Sorun, "Erdoğan’ın" seslenmesidir.. Ve kendi mahallelerinden birine seslenmesidir.."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fatih Portakal için "Birileri çıkmış portakal mıdır mandalina mıdır, naranciye midir nedir. Sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni" şeklinde alenen tehdit edip hedef göstermiş, Portakal ise "Bunlara cevap vermeyeceğim" açıklamasını yapmıştı. Portakal, kendisini hedef gösteren iktidar medyasına da canlı yayında tepki göstermiş, "Canıma bir şey olacağından endişe duyuyorum, ailem için üzülüyorum. Başıma bir şey gelirse sebebi sizsiniz' demişti. 

İLGİLİ HABER: 'BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE, SEBEBİ YANDAŞ MEDYA'

Öne Çıkanlar