Enzo Roco ve Adem Ljajic...

Beşiktaş rahat kazandı tabii ki ancak rakibin Norveç futbolunun Avrupa deneyimi sınırlı temsilcisi Sarpsborg olmasını göz ardı etmemek gerekli.

Beşiktaş salt Sarpsborg'u yenip Avrupa Ligi mücadelesine üç puanla başlamadı; Enzo Roco ile Domagoj Vida ve riskli oyununa alternatif üretildi, Adem Ljajic ile de Oğuzhan Özyakup sendromu aşılmış oldu!

'Bildik, kanıksadık bir ilk yarı' demek yersiz zira Şenol Güneş, hepimizden çok daha iyi biliyordu, ilk yarıda sahaya sürdüğü kadronun 'bocalayacağını', her ne kadar Beşiktaş bu bölümde topa  % 69 sahip olan taraf olsa da. Gökhan Töre önce solda ardından Jeremain Lens ile kanat değiştirerek sağda, sonuç; Kanatlardan tek orta yok... Oyunun ilk bölümünü çöpe atmak olası değil ancak tribünde oturmak için ciddi ödeme yapanlara birazcık saygı! Oyunun ikinci bölümünde Beşiktaş'a 'sihirli değnek' değmedi elbette, sadece Şenol Güneş, Gökhan Töre – Ryan Babel değişimini yaptı ardından da Hollandalı futbolcu golünü kaydetti. Beşiktaş'ın Babel ile bulduğu gol sonrası belki de "Helal osun Şenol Güneş'e, çok büyük teknik adam" dememiz gerekiyordu! 'Beşiktaş bunu hep yapıyor' klişesi bizlerin uydurmacası, ilk yarılardaki silik futbolun ikinci bölümlerde pozitife dönüşmesinin nedeni sadece Şenol Güneş'in tercihleri...

Beşiktaş Enzo Roca ile ikinci golü bulduğunda maçın kaderi belirginleşti, Cyle Larin'in yararlanamadığı onca pozisyona karşın. Jeremain Lens farkı üçe taşıdığındaysa kaçanlara, kimse aldırış bile etmedi doğal olarak. Beşiktaş'ın uzatma dakikalarında yediği golün tek nedeni ise Pepe'deki özgüven patlaması!

Beşiktaş kanıksattırdığı oyununu ancak karşılaşmanın ikinci bölümünde sergiledi zira uzun süredir oynamayan Gökhan Töre'nin görev yaptığı ilk bölümde 'mucizevi' şekilde geçmişteki becerisini yinelemesi olası değildi. Bir de Beşiktaş'ta takımı yönetecek eleman yoktu, sahada içinde Ryan Babel oyuna dahil olana kadar. Oğuzhan Özyakup zaman zaman bu göreve soyunsa da becerisi yeterli gelmedi ancak dün gece vasatın üzerinde oynadığını da kabul etmek gerekli. Başlık; 'Enzo Roco ve Adem Ljajic' çünkü dün gece en az Sarpsborg yengisi kadar önem ihtiva etti bu iki futbolcu. Torino'dan kiralanan ve ileri üçlünün ortasında görev yapan Adem Ljajic aksamayı giderecek beceri ve de deneyime sahip. Beşiktaş bu nedenle artık Oğuzhan Özyakup'un 'sıradan' futboluna 'mahkum' değil. Belli ki Şenol Güneş de Oğuzhan Özyakup'tan vazgeçmeye niyetli değil ama onun görev yeri artık savunmanın önü, Gary Medel'in yanı ileri uç değil, ki orada da Tolgay Arslan alternatifi mevcut.

Ve Şilili stoper Enzo Roco... 25 yaşında oldukça uzun boylu futbolcu benzeşlerinden iki tık daha iyi, yok üç olsun... Domagoj Vida yedek kulübesinden ancak Roco'nun olası sakatlığı ya da kart cezası nedeniyle çıkar gibi geliyor. Beşiktaş da bu gelişmeyle nefes alır! Siyah-beyazlı ekip uzun süredir savunmada bu kadar dingin, rahat bir maç oynamamıştı.

Beşiktaş rahat kazandı tabii ki ancak rakibin Norveç futbolunun Avrupa deneyimi sınırlı temsilcisi Sarpsborg olmasını göz ardı etmemek gerekli. Kaldı ki karşılaşmanın başında iki sert şutlarının kaleci Loriz Kairus'un elleri arasında kaldığını da unutmamak gerekli. İlk yarıda farklı, ikinci yarıda farklı bir Beşiktaş vardı sahada ve artık biliyoruz ki bu fark ne ekran başındakilerden ne de tribünde oturanlardan kaynaklanıyor!... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi