Epilepsi hastası tutukluya 'bizde yok' denilerek ilaç verilmiyor

Epilepsi hastası tutukluya 'bizde yok' denilerek ilaç verilmiyor
'Tedavi engellenmemelidir. zaten şuanda durumu da kötüye gidiyor.'

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan epilepsi hastası Selami Keleş’e, 6 aya yakındır "epilepsi ilacı yok" denilerek ilacı verilmiyor. Keleş’in durumunun kötüye gittiği belirtildi. Keleş’le 7 Mart’ta cezaevinde görüşen annesi Güzel Keleş, oğlunun tedavisinin yapılıp, ilacının verilmesini istedi.

‘KİMSE ÖLMESİN’

Mezopotamya Ajansı'ndan Hamdullah Kesen'in haberine göre, açık görüşte yeni bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını aktaran Keleş, görüşte diğer tutuklularla görüşmelerine izin verilmediğini söyledi. Keleş, "Düzce Cezaevi’nde 3 tutsak şu anda açlık grevinde. Süleyman adlı tutsak tek hücrede tutuluyor. Diğer iki tutsak ise koğuşlarda kalıyor. 3 tutsak aşırı kilo kaybetmiş ve moralleri ise yüksektir. Tek talepleri tecridin kaldırılmasıdır. Tüm kesimlere de seslerine ses olmaya çağırıyorlar. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Kimsenin tabutu çıkmasın. Ben de bir anne olarak oğlumun tedavisinin aksatılmayarak ilacının verilmesini istiyorum" dedi.

‘İLACIMI VERMEDİLER’

Anne Keleş, oğlunun kendisine, "İlaçlarım bana verilmiyor. Bana ‘bir ilacın yok’, diyorlar. Beni bir kez devlet hastanesine götürdüler. Orada verilmeyen ilacımı vermediler. Sadece titreşim ile ilgili ilacımı verdiler. İlacımın verilmesini istiyorum" dediğini aktardı. Oğlunun çok zayıfladığını ifade eden Keleş, bir yıldır oğlunun kontrole götürülmediğini sadece Düzce Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü dile getirdi. 

‘HASTALANMASINDAN ENDİŞELİYİZ’

Oğlunun bayılmadığını ancak konuşmakta zorluk çekip, konuşmasını tekrarladığını belirten Keleş, "Cezaevi idaresinden ilacıyla ilgili bilgi almak istedim. Ancak görüşemedik. Oğlumun sağlık sorunlarının baş göstermemesi için bu ilacı kullanması gerekir. Biri epilepsi diğeri ise titreşim ile ilgilidir. Şu anda ise sadece titreşim ile ilgili ilaç alıyor. İlacının bulunup verilmesini istiyoruz. Normalde her 6 ayda bir İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gidip kontrolden geçmesi gerekiyordu. Ancak 2 hafta önce sadece Düzce Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Oğlumun hastalığının tekrardan başlamasından endişeliyiz. Tedavi engellenmemelidir. Zaten şuanda durumu da kötüye gidiyor" dedi.
 

Öne Çıkanlar