Erbil'de İran protestosu

Erbil'de İran protestosu
Üç Kürt aktivisti uluslararası baskılara rağmen idam eden İran, geçtiğimiz günlerde Kôye'ye de saldırı düzenlemişti.

İran rejiminin Koyê saldırısı ve 3 Kürt gencin idam edilmesi Erbil'de yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Erbil Ofisi önünde yapılan açıklamaya gazeteciler, aktivistler, siyasi partiler ve İran Kürdistanı'ndan göç edenlerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) ve Kürdistan Demokrat Partisi (HDK) karargahlarına birkaç gün önce yapılan saldırının yanı sıra Kürt aktivistler Ramin Hüseyin Panahi, Zanyar Muradi ve Luqman Muradi'nin idam edilmesini protesto etmek için hazırlanan basın açıklamasını okuyan KDP-İ Erbil Temsilcisi Muhammed Salih Kadir, İran rejimine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, "İran rejiminin Kürt halkına yönelik saldırılarına karşı İran Kürdistanı halkı bugün boykot kararıyla net bir tepki ortaya koydu. İran rejiminin saldırıları karşısında hiçbir zaman sessiz kalmayacağız" dedi.

Kadir, İran rejiminin saldırılarına karşı BM’yi tepki göstermeye çağırdı.

KDP-İ Erbil Temsilcisi Muhammed Salih Kadir

İLGİLİ HABER: İRAN, PANAHİ VE İKİ KUZENİN CENAZELERİNİ AİLELELERİNE VERMEDİ

İRAN'DA DA PROTESTOLAR VAR

ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilip en ağır yaptırımları devreye sokmasıyla ekonomik krizin derinleştiği İran'da emekliler de rejimi protesto etti.

İranlı İşçiler Haber Ajansı ILNA'ya göre, başkent Tahran'daki Bütçe ve Planlama Kurumu binasının önünde toplanan yüzlerce emekli, yoksulluk sınırının altında maaş aldıklarını belirterek bu durumu protesto etti.

Emekliler, maaşlarının artırılması ve sigorta şartlarının iyileştirilmesini talep etti.

Yezd ve Meşhed gibi kentler de emeklilerin benzer protestolarına sahne oldu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar