Erdal Eren mezarı başında anıldı

Erdal Eren mezarı başında anıldı
12 Eylül Cuntacıları tarafından idam edilen Erdal Eren ve arkadaşları Ankara'da mezarları başında anıldı.

Yaşı büyültülerek 12 Eylül askeri darbesinde 17 yaşındayken idam edilen Erdal Eren ve arkadaşları Sinan Suner ve Ercan Koca, Ankara’da ki mezarları başında anıldı.

Eren'in abisi Erkan Eren’in bulunduğu anmaya Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, DİSK Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, Ankara Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Hüseyin Esentürk'ün de katıldı.

Mezarlıkta konuşan Ankara Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Hüseyin Esentürk, "Devrim ve sosyalizm mücadelesi sürdüğü sürece Erdal Eren hep aramızda olacak, hep yanımızda olacak hep birlikte olacağız" dedi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise aradan geçen zamana rağmen Eren'i idam eden anlayışın değişmediğini söyledi. Gürkan, "Erdal Eren'i idam eden faşist darbenin ilk saldırdığı alan işçi sınıfının hakları olmuştu. Bugünde AKP iktidarı işçi sınıfının kazanmış olduğu bütün haklara yönelik saldırılar devam ettirdiğini görüyoruz. Darbe sınıfın en ileri kesimleri, mücadelenin en ileri kesimleri üzerinde darbeyle, baskıyla, zorbalıkla bütün bir toplumu susturmayı, bütün bir muhalefeti ezmeyi hedeflemişti. Bugünde siyasi iktidar demokrasi, barış, özgürlük, eşitlik, hak isteyen bütün toplumsal kesimlere saldırılarını sürdürüyor. Bugün yüzlerce seçilmiş belediye başkanı, milletvekili cezaevlerinde" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar