Erdoğan’a jest yapan firmanın ruhsatları iptal edildi

Erdoğan’a jest yapan firmanın ruhsatları iptal edildi
Mahkeme kararlarına rağmen inşaatı devam eden Bakırköy’deki AVM ve rezidans projesi Sea Pearl’e ait ruhsatlar bir kez daha iptal edildi.

 Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK – İstanbul Bakırköy’de mahkeme kararlarına rağmen inşaatı devam eden AVM ve rezidans projesi Sea Pearl’a ait ruhsatlar bir kez daha iptal edildi. Bakırköy Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma talebi reddedilirken, temyiz süreci ise devam ediyor.

Bakırköy’ün Ataköy sahilinde inşa edilen Sea Pearl (Deniz İncisi) projesine ait inşaat ruhsatları İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından Kıyı Kanunu’nu ihlal ettiği gerekçesiyle 3 Mart 2017 tarihinde iptal edilmiş ancak CHP’li Bakırköy Belediyesi yeni ruhsatlar düzenlemişti.

İNŞAAT RUHSATLARI İPTAL EDİLDİ

Avukat Şeyda Kalyoncu yeni ruhsatlar için yeniden yargı yoluna gitti. Bu sefer başka bir mahkeme, İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Ataköy 6. Kısım Mahallesi, 50 pafta, 564 ada 181 parsel sayılı taşınmaz üzerinde yapımı devam eden inşaatlara ait ruhsatları iptal etti. 

İnşaat projesi Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi’ne ait. Mahkeme kararında "kesinleşen yargı kararıyla tespit edilen aykırılıklar giderilmeden parselin tamamı üzerinden emsal hesabı yapılmak suretiyle düzenlenen dava konusu tadilat ruhsatlarında mevzuata ve hukuka uyarlık bulunmamaktadır" ifadelerine yer verilerek, "Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verildi" denildi.

DEFALARCA KEZ DURDULDU ANCAK DİNLEYEN YOK

Ataköy 6’ıncı Kısım’ın sahil bandında bulunan Sea Pearl projesiyle ilgili daha önce yargı savaşı yaşanmıştı. Açılan davalarda söz konusu proje için 2014 ve 2015 yıllarında 10. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve inşaat bu kararlar sonrasında iki kez mühürlenmişti. Bu kararlardan sonra başka bir mahkemeye başvuran inşaat sahipleri 4. İdare Mahkemesi kararlarıyla mühürleri kaldırtmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ataköy Konakları’nın tam karşısında yaklaşık 125 bin metrekare arazi TOKİ’den 2008 yılında 850 milyon TL’ye Sinpaş-Eksim Holding ortaklığına satılmıştı. Daha sonra bu ortaklığa Katar’ın TOKİ’si olarak bilinen ve dünyanın pek çok yerinde yatırımları bulunan Qatari Diar ile Kuzu İnşaat da ortak oldu.

Proje sekiz ayrı blok ve bir otelden oluşuyor. Projede 68 bin metrekare yeşil alan olacağı belirtilmişti. Geri kalan alanda ise rezidanslar, alışveriş konakları, sağlık tesisleri, kafeler, yat kulübü, marina ve eğlence tesisleri yapılıyor.

Kuzu Grubu, kamuoyunun yakından tanıdığı biri firma. Kuzu bu sürede İstanbul’da pek çok toplu konut inşaatı işi de aldı. Kuzu’nun yurt dışındaki en büyük işi ise İran’da üstlendiği 35 bin adet konut inşaatı işi.

ERDOĞAN’A JEST YAPIP, OKULA ANNESİNİN VE BABASININ İSMİNİ VERMİŞTİ

2013’te İSKİ’den 37 milyon liralık Silivri Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı ihalesini kapan Kuzu, daha önce yine İSKİ’den Düzce İleri Biyolojik Arıtma Tesisi İnşaatı, İstanbul Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri İnşaatı, İstanbul Genelindeki Atıksu Arıtma Tesislerinin İşletilmesi İşi ihalelerini almıştı.

Kuzu, 2013’te de Siirt’te yaptırdığı iki okula Erdoğan’ın Siirtli eşi Emine Erdoğan’ın annesi ve babasının ismini vererek ‘jest’ yapmıştı.

Öne Çıkanlar