Erdoğan ABD'de konuştu

Erdoğan ABD'de konuştu
ABD'nin New York kentinde 'Türk, Soydaş ve Müslüman toplumu' adlı platforma seslenen Erdoğan, 'Birileri istemese de Cemal Kaşıkçı'nın takipçisi olacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu için gittiği ABD'nin New York kentinde 'Türk, Soydaş ve Müslüman toplumu'yla gerçekleştirilen bir etkinlikte konuştu.

İsrail, Filistin, Suudi Arabistan Konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın failleri ve Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'11 EYLÜLDE OLDUKÇA ÇETİN BİR SINAV VERDİNİZ' 

"Pasaportumuz, ülkelerimiz ayrı olsa da yönümüz bir kıblemiz birdir. Hiçbir kimse bizim yıllardır süren kardeşliğimize el süremez. Ne siyahın beyaza, ne de beyazın siyaha karşı üstünlüğü yoktur, ittika ile olur.

11 Eylül terör saldırılarının ardından sizler oldukça çetin bir sınav verdiniz, sıkıntılı günler yaşadınız, bu haksızlıklara karşı mücadele ederken hukuktan ayrılmadınız. Her imtihan doğru değerlendirildiğinde aynı zamanda bir imkandır. Bu imtihan özellikle hepimize eksiklerimizle beraber güçlü taraflarımızı da göstermiştir. Bugün Amerika İslam Toplumu gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek sivil inisiyatif açısından, hepsinden önemlisi ahlaki ve söylem üstünlüğü bakımından 11 Eylül öncesine göre çok daha güçlüdür.

Başkalarının bizim için yazdığı acı reçeteleri takip etmekten kurtulamayız. Biz hakkımızı aramazsak biz onurumuzu savunmazsak kimse bize onları lütuf olarak vermeyecektir.

'HAKLARI KONUSUNDA ASLAN KESİLENLER KONU MÜSLÜMANLAR OLUNCA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR'

Bazı terör örgütleri üzerinden özgürlük taleplerimiz boğulmaya çalışılıyor. Terör örgütlerinin katlettiği masumların neredeyse tamamı Müslümanlardır. Terör örgütlerini silaha boğanların dökülen her Müslüman kanında parmağı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendi hakları konusunda aslan kesilenler söz konusu Müslümanlar olunca üç maymunu oynuyorlar. 

'NEO NAZİLER DAEŞ KADAR TEHLİKELİDİR'

Emperyalistlere taşeronluk yapan örgütlerin hayatını kararttığı insanlar bizim kardeşlerimizdir. Kimse batılı ülkelerden artan İslamofobiye bigane kalamaz, kalmamalıdır. Neo-Nazi örgütler bugün insanlık için DEAŞ kadar tehlikelidir. DEAŞ, El Kaide ile verilen mücadele bunlara karşı da gösterilmelidir.

ABD YÖNETİMİNE 'CEMAL KAŞIKÇI' MESAJI VERDİ 

Birileri istemese de Cemal Kaşıkçı'nın, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin hakkını aramaya devam edeceğiz, hiçbir güç bizi Kudüs davasını aramaktan alıkoyamaz. Holocost'a nasıl bakıyorsak Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirenlerin katliamlarına aynı gözle bakıyoruz.

'FETÖ'NÜN ABD'DEKİ FAALİYETLERİNİN TAMAMEN BİTİRİLMESİ İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATTIK'

El-Kaide, DEAŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, FETÖ gibi katil sürülerinin eylemleri bize zarar vermesinin yanında İslam düşmanlarına da istismar zemini sunuyor. Artık hepinizin FETÖ'nün gerçek yüzünü bilmeniz gerekiyor, biliyorsunuz. Bu örgüt uluslararası suç şebekesi inşa etmiştir. 15 Temmuz gecesi 251 vatan evladımızı şehit eden bu eli kanlı terör örgütünün hesabını sormaya devam edeceğiz.Teröristbaşının Türkiye'ye iadesi için gerekli adımları attık, atmaya devam ediyoruz. Pensilvanya'daki terörist başının ülkemize iadesi ve FETÖ'nün ABD'deki faaliyetlerinin tamamen bitirilmesi konusunda gerekli adımları attık."

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar