'Erdoğan: Afrin'e vali atanacak'

'Erdoğan: Afrin'e vali atanacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıda bazı vekiller ÖSO'nun Afrin’deki uygulamalarını gündeme getirdi.

HABER MERKEZİ-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda 20 Ocak'tan beri devam eden Afrin Harekatı'nı değerlendirdi. Erdoğan Afrin'de yapılacaklarla ilgili olarak, "Birkaç gün içerisinde başta vali olmak üzere yerel yönetime ilişkin diğer atamalar yapılacak" dediği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı, harekatta ölen ÖSO mensuplarının yakınları için de bir çalışma yapılacağının işaretini verdi.

Nuray Babacan'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, önceki gün vekillerle biraraya gelen Erdoğan şunları söyledi:

"Birkaç gün içerisinde başta vali olmak üzere yerel yönetime ilişkin diğer atamalar yapılacak. Afrin’de hem güvenlik hem de yaşam koşullarıyla ilgili restorasyon çalışmaları başladı. 

GANİMET AÇIKLAMASI 

ÖSO kuvvetlerinin şehirde yağma yaptıklarına ilişkin iddialar üzerine inisiyatif alıyoruz. Kolordu komutanımız bu konuda gerekeni yapacak. Bizdeki fetvacılar gibi, orada da fetvacılar ortaya çıkmış. Savaş ganimetlerinin helal olduğu gibi bir fetva verilmiş. Böyle şey olmaz. Komutanı görevlendirdim, gereği yapılacak.

'ÖSO ŞEHİTLERİNİN YAKINLARIYLA İLGİLİ BİR ŞEY YAPMAMIZ LAZIM'

ÖSO şehitlerinin yakınları ile ilgili de bir şey yapmamız gerekiyor. Ailelerinin mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili birtakım düzenlemeler yapmak gerekiyor."

'VALİ, YEREL YÖNETİMDEN SEÇİLECEK'

Hükümet kaynakları ilçede kurulacak yerel yönetimin, bölgede yaşayan aşiret ve etnik unsurların temsilcilerinden oluşturulacağı, şehre atanacak valinin de bu kişiler arasından seçileceği belirtti. Güvenliğin ise ilk etapta ÖSO ile sağlanacağı, ardından yerel güvenlik biriminin oluşturacağı ifade ediliyor. 

Öne Çıkanlar