Erdoğan, Boğaziçili öğrencilere 'terörist' dedi

Erdoğan, Boğaziçili öğrencilere 'terörist' dedi
AKP Beyoğlu ilçe kongresinde konuşan Erdoğan'ın hedefinde Boğaziçili öğrenciler vardı. Erdoğan, 'Bu terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup çıkarıp gereğini yapacağız' dedi.

HABER MERKEZİ - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul'da AKP Beyoğlu Kongresi'nde konuştu. Erdoğan isim vermeden Boğaziçi Üniversitesi'ni kastederek, "Rektörün samimi gayretlerini biliyoruz. Ama terörist öğrencileri kamera kayıtlarından tek tek tespit edeceğiz. Terörist öğdencilerle iltisakı olan öğretim görevlileri için de gereğini yapacağız" dedi. 

19 Mart'ta Boğaziçi Üniversitesi'nin kuzey kampüsünde Afrin'de hayatını kaybeden askerleri anmak için stant açan ve lokma dağıtan öğrenci grubuna bir başka bir grup oğrencinin tepki gösterdiği iddia edilmişti Bunun üzerine çok sayıda öğrenci gözaltına almıştı. 

İşte Erdoğanınn hedefinde bugün o öğrenciler vardı. Erdoğan söz konusu öğrencilere gözdağı vererek şunları söyledi:

'HADDİNİ BİLDİRMEK BENİM GÖREVİM'

"Bu üniversite çok popüler bir üniversite, kalite, marka bir üniversite tamam da bu üniversitenin içinde bu tür terörirstler olduktan sonra bu tür terörist öğrenciler olduktan sonra bunlar bu markaya leke sürüyor. Şu anda elimizden geleni yapıyoruz. Bu terörist öğrencileri kamera görüntülerinden çıkarıp gereğini yapacağız. Bu üniversite çok popüler bir üniversite, kalite, marka bir üniversite tamam da bu üniversitenin içinde bu tür terörirstler olduktan sonra bu tür terörist öğrenciler olduktan sonra bunlar bu markaya leke sürüyor. Şu anda elimizden geleni yapıyoruz. Rektörün samimi gayretlerini biliyoruz. Bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın da çok daha dikkatli olması gerekir. Hocaların bu öğrencilerle iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız. Bizim için vasıflı öğrenci, vasıflı öğretim üyesinden gelir. Lokum dağıtanlara bu şekilde davrananlara haddini bildirmek benim ve devletin görevidir. Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız."

KULAKLARINDAN TUTAR ATARIZ’

"Zaman zaman Beyoğlu sokaklarında da arzı endam ettiklerini gördüğümüz bu marjinaller edepleriyle durdukları müddetçe bu ülkenin renklerinden biri olarak kalabilirler. Ama baskıya, kendilerinde olmayanlara tahammülsüzlüğe, saldırıya, şiddete vardırırlarsa hiç kimse kusura bakmasın, kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız. Olay budur. Bu ülkenin huzurunu bozmaya, bu milletin değerlerine saldırmaya kimsenin hakkı yoktur." (İSTANBUL/DHA)

 

Öne Çıkanlar