Erdoğan'dan Nobel'e 'Orhan Pamuk' göndermesi: Kalkıp Türkiye'den teröriste ödül verdiler

Erdoğan'dan Nobel'e 'Orhan Pamuk' göndermesi: Kalkıp Türkiye'den teröriste ödül verdiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen 'Her İnsan Bir Dünya' temalı programda konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen 'Her İnsan Bir Dünya' temalı programda konuştu.

Erdoğan, Nobel'i 'Orhan Pamuk'a da "terörist" ithamıyla gönderme yaparak eleştirdi. Erdoğan "Türkiye'den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" dedi.

Avrupa lideri ile ilgili soruya Erdoğan "Avrupa'da şu anda ciddi manada bir lider krizi, boşluğu var. 'Avrupa'da şu lider örnektir' diyebilecek cesareti bulamıyorum. Eskiden Berlusconi'yi beğendiğim liderlerden biriydi... " dedi.

'TRUMP VE PUTİN'İN GİZLİ AJANDASI YOK'

Erdoğan,  Trump ile Putin için de Erdoğan "Trump'ı seversiniz sevmezsiniz, gizli ajandası yok. Putin de aynı şekilde, gizli ajandası yok. Birbirimize karşı açık ve net bir şekilde adımlarımızı atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, Libya'ya asker gönderecek mi' sorusuna şu cevabı verdi: "Libya bizden asker talebinde bulunursa biz oraya da elemanlarımızı oraya gönderebiliriz."

ORHAN PAMUK'A "TERÖRİST" İTHAMI

Erdoğan, Nobel'i de 'Orhan Pamuk'a da "terörist" ithamıyla gönderme yaparak eleştirdi. Erdoğan "Türkiye'den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir. Teröristleri kendi romanına yansıtan siz Nobel'e layık görürseniz bizim de sizi tanımamız mümkün değildir. Bana Nobel ödülü verilirse almam. Nobel kendini tüketmiştir. Nobel, siyasi, ideolojik davranan bir kuruluş konumundadır. Benim için Nobel'in hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.

 

 

ORHAN PAMUK 2006'DA NOBEL ÖDÜLÜNÜ ALAN İLK TÜRKİYELİ OLMUŞTU

Orhan Pamuk 12 Ekim 2006 tarihinde Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanarak Nobel Ödülü kazanan ilk Türkiyeli olarak tarihe geçmişti.

Pamuk ödülünü 10 Aralık 2006 günü Stockholm Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde İsveç kralı XVI. Carl Gustaf'ın elinden almıştı.

ERDOĞAN TELEFONLA TEBRİK ETMİŞTİ

Dönemin Başbakanı Erdoğan, Orhan Pamuk'u telefonla arayarak tebrik etmişti.

 

Erdoğan 'KYK borçları silinecek mi?' sorusuna da "Bu, bizim gündemimizde. Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız" cevabını verdi.

 

Sözlerine "İnsanları cinsiyetine, ırkına, rengine, diline, inancına göre ayrımcılığa tabi tutmak bu zulüm araçlarından biridir. Bizim inancımızdan Rabbimizin muhatabı tektir, o da insan. Bunun dışındaki tüm ayrımlar sunidir. Elbette kimi uzun boylu, kimi kısa boylu, kimi zayıf kimi kilolu gibi fıtrattan kaynaklanan farklılıklar olabilir. Bunlar öz ile ilgili değildir" diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"İnsan yaratılmışların en şereflisi olanıdır. İnsan hakları başlığı altında tartışılan konuların hepsi de bizim medeniyetimizin değerlerini ifade eder. Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı ve Veda Hutbesi en büyük insan hakları belgesidir. İnsan hakları talepleri bize uzak veya yabancı değildir. En büyük mücadeleler insana en büyük zulümlerin yapıldığı yerde çıkmıştır.

"ÖZGÜRLÜK ALANLARINI GENİŞLETTİK"

​Ülkemizin meşru terörle mücadele hakkını insan hakları altında eleştirenlerin soykırımdan sömürgeye kadar her türlü utanç verici hadiseler mevcuttur. Dünyanın neresinden mazlum, mağdur varsa tüm gücümüzle onların yanında yer aldık, alıyoruz. Onurlu duruşumuzda örnek oluyoruz.

Sessiz devrim dediğimiz reformlarla vatandaşlarımızın hayat seviyesini yükselttik, ülkemize çağ atlattık. Yasakları kaldırdık, özgürlük alanlarını genişlettik. Demokrasimizin üzerindeki vesayet gölgesine son verdik. Dini azınlıklara ait vakıfların mallarını iade ettik. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile insan hakları alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsani Gelişim Endeksi'nde Türkiye çok yüksek insani gelişme kategorisinde yer alıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar