Erdoğan’dan Şentop’a: Duyduğuma göre çok çalışmışsın

Erdoğan’dan Şentop’a: Duyduğuma göre çok çalışmışsın
Erdoğan’ın Meclis Başkanı adayı olan Şentop’a ‘Duyduğuma göre çok çalışmışsın’ sözlerine, Şentop’un ‘Aylardır…’ yanıtı verdiği öğrenildi.

AKP’nin Meclis Başkanı adayı Mustafa Şentop olurken, milletvekili ile ilgili iktidara yakın yayın organlarından Türkiye gazetesine bir kulis haberi yansıdı.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun "Kulis zaferi" başlıklı haberine göre, Binali Yıldırım’dan boşalan Meclis Başkanlığı koltuğu için AKP grubunun adayı olan ve MHP’nin de destekleyeceği belirtilen Mustafa Şentop ile Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen bir diyalog aktarıldı.

Habere göre, önceki gün AKP’de Meclis Başkanlığı adaylığı konusunda temayül yoklaması yapıldığı belirtildi. AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ve grup başkanvekili Mehmet Muş’un oylamadan sonra milletvekillerinin aday ismi yazdığı zarfları alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a götürdüğü belirtildi. Erdoğan’ın gözetiminde bizzat sayılan oylama sonucunda Şentop’un adının öne çıktığı ve AKP’li milletvekillerinin üçte ikisinin Şentop’un adını yazdığı anlatıldı. Bunun üzerine, Cumhurbaşkanı, Bostancı’ya Şentop’u aramasını ve haber vermesini istediği ifade edildi.

‘ERDOĞAN’DAN ESPRİ: DUYDUĞUMA GÖRE ÇOK ÇALIŞMIŞSIN’

Haberde ilgili kısım şu sözlerle anlatıldı:

"Bostancı’nın, telefonunun ardından Şentop’un Cumhurbaşkanını arayarak teşekkür ettiği, Erdoğan’ın ise "Hayırlı olsun. Duyduğuma göre (adaylığı konusunda kulis yapma anlamında) çok çalışmışsın" diye espri yaptığı öğrenildi. Şentop’un da Cumhurbaşkanı’na "Aylardır çalışıyorum" karşılığını verdiği belirtildi."

Şentop’un Meclis Başkanlığı başvurusunu yapmasının ardından parti gruplarını ziyaret ederek destek istediği de haberde yer aldı. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar