Erdoğan’dan talimat: Broşürlerde Bahçeli’nin fotoğrafını kullanın

Erdoğan’dan talimat: Broşürlerde Bahçeli’nin fotoğrafını kullanın
Erdoğan’ın AKP’nin propaganda yöntemini değiştirdiği belirtilirken, 1 Nisan’dan sonra Meclis’te milletvekili dağılımının değişeceği iddia edildi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, partilerin yaptığı ittifaklar da seçim gündeminin ilk maddesi olma özelliğini sürdürüyor. MHP ile iktidar ortaklığını sürdüren AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhur İttifakı’na gelecek oyların dağılımı için propaganda yöntemini değiştirdiği belirtildi.

AKP kulislerine yakın isim olan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın AKP broşürlerinin MHP’nin seçim merkezlerinde yer alabilecek şekilde düzenlenmesi talimatını verdiğini yazdı. Seçime ittifakla girilen yerlerde adayların Erdoğan’ın posterleriyle birlikte Bahçeli’nin fotoğrafını da kullanmasının kararlaştırıldığını aktaran Selvi, "Burada maksat MHP seçmeninin oylarını AK Parti’ye, AK Parti seçmeninin oylarını MHP’li adaya yönlendirmek" diye yazdı.

"Seçimlerde iki gösterge önemli olacak; yüzde 20 seviyesindeki kararsızların durumu, partilerin oylarının ittifak adaylarına hangi oranda yansıyacağı" diyen Selvi’nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:

"Erdoğan bunu gördüğü için, AK Parti’nin propaganda yöntemini değiştirdi. AK Parti propagandası olmaktan çıkarıp, cumhur ittifakının kampanyasına dönüştürdü. AK Parti broşürlerinin MHP’nin seçim merkezlerinde yer alabilecek şekilde düzenlenmesi talimatını verdi. Seçime ittifakla girilen yerlerde adayların Erdoğan’ın posterleriyle birlikte Bahçeli’nin fotoğrafını da kullanması kararlaştırıldı. Burada maksat MHP seçmeninin oylarını AK Parti’ye, AK Parti seçmeninin oylarını MHP’li adaya yönlendirmek. Erdoğan ile Bahçeli’nin ortak mitingi bu anlamda önemli olacak. Gerçi 16 Nisan referandumundan bu yana "hayır bileşenleri" olarak CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP seçmeni arasında bir geçişkenlik söz konusu. Ama önemli olan CHP, İYİ Parti ve HDP seçmeninin yüzde kaçının ittifak adayına oy verebileceği."

SELVİ’DEN 1 NİSAN SENARYOSU: CHP’DE KURULTAY, İYİ PARTİ’DE DAĞILMA OLABİLİR

Selvi yazısında ayrıca, CHP’nin yerel seçimlerden yenilgiyle çıkacağını iddia ederek seçim gecesi kurultay kampanyası başlayacağı yazması dikkat çekti.

"Henüz seçim kampanyası başlamadan gözler şimdiden 1 Nisan’a çevrildi. Seçim gecesi CHP’de olağanüstü kurultay kampanyası başlayacak. Ama asıl gözler İYİ Parti’nin üzerinde olacak" diyen Selvi şunları yazdı:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde beklediğini bulamayan İYİ Parti için yerel seçimler kader seçimi olacak. Hani Cumhurbaşkanı Erdoğan, "beka seçimi" diyor ya, asıl İYİ Parti’nin geleceği açısından 31 Mart bir beka seçimi olacak. Eğer seçimlerde bir hezimet yaşarsa, İYİ Parti dağılma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Henüz seçim sonuçları ortaya çıkmadan Ankara’da 1 Nisan senaryoları konuşulmaya başlandı. Bu milletvekili seçimi değil ama, 1 Nisan’dan sonra Meclis’te milletvekili dağılımının değişeceği konuşuluyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar