Erdoğan'dan telefonla Afrin mesajı: Savaş siyaseti duraksamadan sürecek

Erdoğan'dan telefonla Afrin mesajı: Savaş siyaseti duraksamadan sürecek
'Afrin Harekatı'nın 1. yılında, operasyona katılan askerlere telefonla seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e yönelik operasyonları 'kutlu mücadele' olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e yönelik düzenlenen 'Zeytin Dalı Harkatı’nın 1. yıl dönümünde operasyona katılan komandolara telefonla seslendi etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve tüm kuvvet komutanları, hem 'Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcının birinci yılı nedeniyle hem de Afrin'de ki saldırıda yaralananları ziyaret etmek için  Hatay'daydı.

SAVAŞ SİYASETİ DURAKSAMADAN SÜRECEK

Askerlere hitaben konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüntülü telefon konuşması gerçekleştiren Akar, bir süre sonra sözü Erdoğan'a verdi. Afrin'e düzenlenen operasyonu 'kutlu mücadele' olarak niteleyen Cumhurbaşkanı, "Afrin’de verilmiş olan mücadelenin hatıralarımızda unutulmaz bir yeri olacak" dedi.

Hükümetin Afrin'e yönelik savaş siyasetinin duraksamadan sürdürüleceğini de belirten Erdoğan, "Bunlar hiçbir zaman bizim Afrin'deki mücadelemizi yıldırmayacak ve hiçbir zaman gerek Afrin'de, gerek Cerablus'ta gerek El Bab'ta bizim bu sürecimiz duraksamadan devam edecektir. Bunlar Türk askerini, Özgür Suriye Ordusu'nu durduramayacağı gibi Suriye'nin toprak bütünlüğü de artık bizim teminatımız altındadır" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar