Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı'na: Hesap sormasını bilirim

Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı'na: Hesap sormasını bilirim
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, '31 Mart demokrasi sınavı oldu, bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır' demişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul'da iç güvenlik birimlerinin katıldığı iftar yemeğinde konuştu.

TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ın "31 Mart demokrasi sınavı oldu, bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır" sözlerini eleştiren Erdoğan, "Dün, Tuncay Özilhan’ın buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan konuşmasını üzüntüyle dinledim. Şunu bilin ki Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim." dedi.  

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

"Burada siyasi kaygılardan bağımsız olarak çok önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum. 23 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanacak. Tüm dünyanın gözü bu seçimlerde. Kendi işlerini bıraktılar, kendi ülkelerinde her türlü hukuksuzluğa imza atanlar son günlerde farklı konulardan ülkemizi hedef almaya başladılar. Ellerinden geleni artlarına koymayacaklarını hepimiz biliyoruz. Bu hassas süreçte bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmaktır.

23 Haziran'dan önce herkesin bulunduğu makama uygun davranmasını istiyorum. TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan'ın buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan, üstüne bir de Türkiye'yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim. Şunu bilin ki Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim. Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Gerekirse bunu teşhir de ederim. 

Biz TÜSİAD’ın kasıtlı olarak Türkiye’yi alt sırada gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor, bunu da kendilerine hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu, dev fabrikalarınız var, holdingsiniz. Ne olur 5 tane, 10 tane yanına işsiz insanı alsan, neyini kaybedersin? Bunların dert edinmiyorsunuz.

Biz TÜSİAD’ın politik tarafgirlikten daha ziyade Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini arzu ederdik. Daha 1 hafta önce ziyaretime geldiniz. Sizlerle neleri konuştuk? 1 hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bakın. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz. Bu millet sizi kurtarırsa kurtarır. Bunu da böyle bilin."

Tuncay Özilhan dün TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, "Yıllardır seçim maratonlarından hepiniz yorgun düştük. Enerjimizi önünüzdeki 30 yılı konuşmaya derinde yatan sorunları konuşmaya ayırmalıyız. 31 Mart demokrasi sınavı oldu. Bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır" demişti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar