'Erdoğan demek Türkiye için ihanet demektir'

'Erdoğan demek Türkiye için ihanet demektir'
Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nu hedef alan tehditlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Erdoğan'ın kamplaşmadan, kutuplaşmadan ve ötekileşmeden medet umduğunu söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumuhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Esenler'deki 'Millet Bahçesi' açılışında yaptığı konuşmada yoksulluğa karşı Fransa'da süren eylemleri destekleyen ve sokak eylemlerini demokratik eylem biçimi olarak tanımlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, "Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya kalkarsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. 15 Temmuz’da tankların arasından kaçmış olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Ona göre" ifadeleriyle yönelttiği tehditlere yanıt CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. "Erdoğan'ın kamplaşmadan, kutuplaşmadan ve ötekileşmeden medet umduğunu belirten Altay, Erdoğan’ı saran sokak korkusunun ruh sağlığını bozduğunu ifade etti:

'ERDOĞAN'IN ARTIK TÜRKİYE'YE SAĞLAYACAĞI BİR KATKI YOKTUR'

"Kamplaşmadan, kutuplaşmadan ve ötekileşmeden medet uman Erdoğan, 31 Mart’ta hiç şüphesiz sandıkta milletten de gerekli dersi alacaktır. Ama sokağa çıkmayı, sokağa daveti; devlete baş kaldırma, terörize etme, kriminalize etme gibi anlayışlar normal demokrasilerde olan anlayışlar değildir. Erdoğan demek, Türkiye için ihanet demektir. Erdoğan demek, yoksulluk, yalan, yolsuzluk, yasak ve yağma demek. Erdoğan’ın, Türkiye’ye, bu milletin birliğine, ekonomisine, sosyal hayatına, iç barışına sağlayacağı bir katkı artık yoktur."

AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, HDP'li milletvekillerinin 'terörist' ilan ettiği konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yönelttiği, "Teröristlerle el ele, kol kola dolaşma, teröristleri savunmaktan vazgeç" sözlerine sert tepki gösteren Engin Altay konuşmasına şöyle devam etti:

"Siyaset literatürüne HDP’liler daha ‘Sayın Öcalan’ diyemezken, çekinirken, PKK terör örgütünün elebaşına Sayın Öcalan diye hitap eden Erdoğan’dır. İşine geldi mi her türlü terör örgütüyle en mahrem ilişki kuran siyasetçi cumhuriyet tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan’ın konjonktürel olarak PKK’yla da IŞİD’le de FETÖ’yle de mahrem ilişkileri geriye dönük hep olmuştur. Önümüzde ne olur onu da bilemem. Teröristlerle düşüp kalkan birini arıyorsa Recep Tayyip Erdoğan kendine bakacak."

'UÇAN UÇMAYAN SARAYLARDA SAFA SÜRENLER...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehdit dolu ifadelerine bir tepki de CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'den geldi.

 


Twitter hesabından yayınaldığı mesajda, Erdoğan'ın sokak gösterilerini muhtemel gördüğünü söyleyen Şener, "Ama meydanları onlara 'dar ederiz' diyor. Şu kötü talihe ne demeli, bilmem ki? Birileri, 'açız, perişanız' der de sokağa çıkarsa, uçan uçmayan saraylarda safa sürenler, cefası çetin olanlara kan kusturacak. İsyanım buna!" ifadeleri kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar