Erdoğan doğal güzelliğiyle ünlü vadinin milli park statüsünü kaldırdı

Erdoğan doğal güzelliğiyle ünlü vadinin milli park statüsünü kaldırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevşehir’in önemli doğal güzelliklerinden olan Göreme Vadisi’nin milli park statüsünü kaldırdı.

ARTI GERÇEK-Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararnamesine göre Recep Tayyip Erdoğan Nevşehir’deki Göreme Vadisi ve çevresindeki alanın milli park olarak belirlenmesi hakkındaki 30 Ekim 1986 tarihli Bakanlar Kurulu kararını yürürlükten kaldırdı.

Diğer bir karara göre de Muğla'nın Bodrum ilçesindeki iki ayrı bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Torba ve çevresi ile Kızılağaç İçmeler bölgesinin kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

NE OLMUŞTU?

Bir süre önce TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu’nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün kapatılacağına ilişkin iddialar tartışılmıştı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, "Milli parklar, Türkiye kamuoyunda belki yeterince tanınmıyor, ama yaptığı görevler itibarıyla hakikaten Türkiye’nin geleceğine yönelik ciddi çalışmalar yapıyor" demişti. Üzmez, biyolojik çeşitliliğin envanterini yaptıklarını, 74 ilde bunu tamamladıklarını ve bu yılın sonunda 81 ilde tamamlamış olacaklarını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar