Erdoğan: Düşmanlarımızı azaltıp, dostlarımızı çoğaltacağız

Erdoğan: Düşmanlarımızı azaltıp, dostlarımızı çoğaltacağız
Erdoğan’ın, seçimlerin hemen ardından başlattığı istişare toplantılarında, AKP’nin önümüzdeki dönemde izleyeceği politikalar şekillendirildi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerin hemen ardından başlattığı istişare toplantılarında, partisinin izleyeceği politikalar şekillendirildi. AKP milletvekilleri bu toplantılarda en çok AKP’nin daha kuşatıcı ve kucaklayıcı bir dil kullanmasını, buna göre politika oluşturulmasını gündeme getirdi.

Erdoğan’ın 4 Temmuz’da başlayıp 11 Temmuz’da tamamladığı milletvekilleriyle istişare toplantılarında 150 civarında milletvekilli söz alarak, hem seçim sonuçlarını değerlendirdi, hem de AKP’nin bundan sonra izleyeceği politika hakkında görüşlerini dile getirdi. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre Erdoğan’ın her milletvekillinin konuşmasını tek tek not aldığı belirtilen toplantılarda, vekillerin görüşleri beş ana başlıkta toplandı: Kucaklayıcı ve kuşatıcı bir politika izlenmesi, yumuşak bir dil kullanılması, Suriyeli mültecilerle ilgili adım atılması ve kabine-parti yönetiminde değişim, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin aksayan yönlerinin düzeltilmesi.

‘DOSTLARIMIZI ARTIRIP, DÜŞMANLARIMIZI AZALTACAĞIZ’

Milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarını MKYK’de değerlendiren Erdoğan "Arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini tek tek not aldım. Bunların hepsini değerlendireceğiz, analiz edeceğiz. Politikalarımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki süreçte, dostlarımızın sayısını artırıp, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız" dedi.

‘POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLEBİLİR’

Cumhurbaşkanı ile yapılan istişare toplantılarına katılan milletvekillerinin büyük bölümü, AKP’nin bundan sonra izleyeceği yolla ilgili ‘Kabinede ve partide köklü bir değişim olmayacağını ancak bir politika değişikliğine gidilebileceği, özellikle de milletvekilleri ve Meclis’in daha etkin hale geleceği’ izlenimini edindiklerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar