Erdoğan Fazıl Say'ın konserine katıldı, Saray'a davet etti

Erdoğan Fazıl Say'ın konserine katıldı, Saray'a davet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Fazıl Say'ın konserine gitti. Erdoğan, Say'dan İstanbul ve Ankara için iki eser istedi. Konsere Erdoğan'ın davetiyle ABD’li Senatör Graham da katıldı.

Ünlü sanatçı Fazıl Say bu akşam Ankara'da "Truva Sonatı" adıyla bir konser verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile beraber konsere gitti. Bugün Erdoğan ile görüşen ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da konsere katıldı.

Erdoğan'ın konser başlamadan kısa süre önce salona geldi. Ön sıralarda oturan bakanlarla tokalaşan Erdoğan'ın daha sonra yerine oturduğu görüldü.

Alkışlarla sahneye çıkan Fazıl Say, "Hepinizi selamlıyorum, konserime hoşgeldiniz efendim. Bu konserin biletleri yaklaşık üç ay önce bitmiştir. Hayatımın istisnai gecelerinden birini yaşadığımı düşünüyorum" dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konser bittikten sonra sahneye çıktı ve piyanist Fazıl Say'a Aşık Veysel'in Kara Toprak parçasının bulunduğu bir plak hediye etti. Erdoğan daha sonra kısa bir teşekkür konuşması yaparak, "Sevgili Fazıl, bizlere bu eserleri  gerçekten farklı bir şekilde takdim etti. Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah ama bizim artık Ankara, İstanbul’u istememiz lazım. Birini Külliye’deki operada yapalım, diğerini de İstanbul’da Harbiye Merkez’de yapalım." dedi.

Erdoğan konser sonunda kulise geçerek tekrar Fazıl Say ile bir araya geldi. Ünlü piyanist de CD’lerinden oluşan bir albümü imzalayarak Erdoğan’a verdi.

Fazıl Say, Erdoğan'ı konserine davet etmiş Erdoğan da "program uyarsa gelebilirim" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı nedeniyle konserin yapılacağı salonun içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Davetliler de yüksek güvenlikten geçirilerek içeri alındı.(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar