Erdoğan: Domates, patlıcan diyorlar bir merminin fiyatını düşünün

Erdoğan: Domates, patlıcan diyorlar bir merminin fiyatını düşünün
'Kalkıyor patates, soğan, domates bunlarla konuşuyorlar.'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisinden kadro isteyenlere kızarak "Her şeyi verdik, alışılmış bir lider değilim provoke etmeyin" diyerek tepki gösterdi. Domates, biber, patlıcanın fiyatından şikayet edenlere de seslenen Erdoğan "Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Sivas'ta konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''Kampanyayı 'ya Allah bismillah' dedik, buradan başlattık. Bugün bir kez daha Sivas'tan yola çıkarak milletimizle kucaklaşıyoruz. Asırlar boyunca burada ticaretin sultan şehri oldu. O yüzden buraya sultan şehri deniyor. 31 Mart seçimleri çok önemli. Onun için rastgele ellere bu seçim bırakılamaz. Biz KİT'lere kadroyu verdik. Şu toplantıyı provoke etmeyin. Alışılmış bir lider değilim. Samimi olalım dürüst olalım.

Ne diyorlar domates, ne diyorlar patlıcan. Ne diyorlar sivri biber. Yahu düşünün be bir merminin fiyatı nedir düşünün. Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün. Bunları bu iktidar yapıyorsa başarıyorsa. Siz hala domates, patates, sivri biber konuşuyorsunuz.

Yani bizi George, Hans bir yerlerden vurmak istiyor bunlar da onlara el ayak oluyorlar. Biz mücadeleyi hep kazandık kazanmaya da devam edeceğiz. Bizi George Hans bir yerlerden vurmak istiyor bunlar da George Hans'a ön ayak oluyorlar. Birileri marketlerde yapıyorlarsa geçenlerde Kabine toplantısıdna açıkladım. Gerekirse tanzim satışları belediyelerimiz eliyle kurarız en ucuz ürünleri buraya getiririz.

''MUHSİN KARDEŞİMİZİN İSTİSMAR EDİLMESİNE TAHAMMÜL EDEMİYORUM''

Muhsin kardeşimizin istismar edilmesine tahammül edemiyorum. Birileri çıkıyor Muhsin kardeşim artık rahmetli oldu onu istismar etmek suretiyle arkasından Sivas'ta belediyeyi alma gibi bir gayretin içerisine giriyor.

''SAKIN BU YALANLARA ALDANMAYIN''

Neymiş; 'AK Parti adayını çekecekmiş.' Sakın bu yalanlara aldanmayın. Sıradan bir mahalle partisi değiliz bu ülkeyi 16 yıldır anlı şanlı yürüten dünyada nam salan AK Parti'yiz. Bizim şu anda Cumhur İttifakımızın iki ayağı vardır, AK Parti ve MHP. Cumhur İttifakı'nın içinde başka parti yoktur. Bizimle rastgele bir resim çektirip ondan sonra bu resmi sağda solda istismar edenlere inanmayın. Böyle bir şey yok. Bu sene 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin 100. yıldönümünü kutlayacağız.

''VATANIMIZA, BAYRAĞIMIZA, İSTİKLALİMİZE UZANAN HER ELİ KIRARIZ''

100 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi bugün aynı yerde tekrar ediyorum. Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize uzanan her eli kırarız. Cudi'de Tendürek'te Gabar'da kırdık hatta Kandil'de kırdık yine kırarız. Afrin'de Cerablus'ta bize saldırmak isteyenlere gereken dersi verdik yine veririz. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere gereken cevabı veririz. Türkiye'nin çıkarlarına, kazanımlarına, büyük Türkiye hedefine karşı kurulan her tuzağı bozacağız. Türkiye'nin beka meselesini kendi akıllarınca dalgaya alanlar 31 Mart'ta milletimizinden yine bir tokat yiyeceklerdir.

Öne Çıkanlar