Erdoğan: İdamı kaldırmakla yanlış yaptık

Erdoğan: İdamı kaldırmakla yanlış yaptık
'Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa biz sormasını biliriz. Biz idamı kaldırmakla yanlış yaptık. Onları cezaevinde beslemek bana ağır geliyor.'

Seçim mitinglerine devam eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ereğli'de konuştu. İdam tartışmasını yeniden gündeme getiren Erdoğan, "Bana göre idamı kaldırmakla yanlış yaptık. 15 Temmuz'da vatandaşlarımızı şehit edenleri cezaevinde beslemek bile bana ağır gelir" dedi. Erdoğan, Yeni Zelanda'daki saldırgan için de "Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa öyle ya da böyle biz bunun hesabını sormasını biliriz" ifadesini kullandı.

Eski terminal alanındaki mitingde konuşan Erdoğan, Ereğli'nin kuruluş aşamasında CHP'nin demir çelik fabrikasına karşı çıktığını savunarak, "Ereğli şimdi de yatırımın ve hizmetin nereden geleceğini iyi bilir" dedi.

Cumhur İttifakı dışındaki partileri hedef alan Erdoğan, "CHP etrafına bazı partileri toplayarak karşımızda ittifak kurdu. Bu partilerin bir kısmı resmen bir kısmı da fiilen var. CHP gitti ülkemizin sırtına hançer saplamak için herkesle yatıp kalkan terör örgütünün emrindeki partiyle ittifak kurdu" şeklinde konuştu.

'BİZDE AYRIMCILIK YOK'

"Kürtler benim kardeşim. Abazası, Çerkesi, Lazı, benim ülkemde yaşayan 82 milyon benim kardeşim. Ayrımcılık bizde yok" diyen Erdoğan, "Ama bunlar ayrımcı. Ne diyor Kürdistan'da oylar HDP'nin. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Kürdistan diye bir bölge Türkiye'de yok. Ama nerede var? Irak'ın kuzeyinde var. Çok seviyorsan git oraya. 31 Mart bir beka meselesidir. Orada gereken cevabı vermeye hazır mıyız? Oylarımızı böldürmeyelim, kaptırmayalım. Bu sandıklardan patlatırcasına çok daha güçlü çıkalım" ifadelerini kullandı.

'31 MART BEKA MESELESİDİR'

Yeni Zelanda'daki katliama yine Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak değinen Erdoğan, "İslam dünyasından kaynaklanan terör. Kim diyor bunu? Bay Kemal. Bu ırkçı senatörden senin ne farkın var Bay Kemal? Allah aşkına söylüyorum CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adamın peşinden daha ne kadar gideceksin? Bir Müslüman kalkıp da İslam dünyasını terörün kaynağı olarak nasıl ifade eder? 31 Mart bu adamların kullandıkları ifadeler nedeniyle beka meselesidir. YPG bize zarar vermez diyor. Kim diyor bunu? Bay Kemal" dedi. 

'HESABINI YENİ ZELANDA SORMAZSA BİZ BİR ŞEKİLDE SORARIZ'

İki camide 50 kişiyi katleden saldırgana "Bunun hesabını vereceksin" diye seslenen Erdoğan, "Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa öyle ya da böyle biz bunun hesabını sormasını biliriz. Yasalarında 15 yıldan fazla yokmuş. 50 Müslümanı katledecek sizin yasalarınızda böyle bir madde yokmuş. Yasalarında böyle bir şey yoksa yeni yasal düzenleme yap, bu tür katillere de hayat hakkı tanıma. İnsan canı ne kadar ucuz ya" dedi. 

'ONLARI CEZAEVİNDE BEZLEMEK BANA AĞIR GELİYOR'

Erdoğan sözlerinin devamında idam tartışmasını yeniden gündeme getirerek, "Biz örneğin yanlış yaptık idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. 15 Temmuz gecesi 250 vatandaşımı şehit edenlerin cezaevlerinde onları beslemek bile bana ağır geliyor. Eğer bizim parlamentomuz böyle bir karar verirse ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda parlamentosu bu adamla ilgili vermiyorsa ben de bunu onlarla sürekli tartışırım" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar