Erdoğan'ın avukatlarından manidar istifa

Erdoğan'ın avukatlarından manidar istifa
Erdoğan’ın avukatları, devlet yetkililerinin kriptolu telefonlarının usulsüz dinlenmesine ilişkin davada, müşteki eski bakanlar Babacan, Ergin ve Atalay’ın avukatlığından istifa etti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen aralarında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin olduğu devlet yetkililerinin kriptolu telefonlarının dinlenmesi davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bu davanın müştekileri arasında yer alan eski bakanlar Sadullah Ergin, Ali Babacan ve Beşir Atalay’ın yeni parti kurmak için AKP’den istifa etmelerinin ardından Erdoğan’ın avukatları 3 eski bakanın müdafiliğinden istifa etti. 

AVUKATLAR DİLEKÇE VERDİ

Avukatlar Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, dosyanın şu an bulunduğu Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi’ne dilekçe verdi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre "Mesleki olarak gördüğüm lüzum üzerine katılan vekilliğinden çekiliyorum" denilen dilekçede, istifa kararının 3 eski bakana da tebliğ edilmesi istendi.

Öte yandan davada mahkeme heyeti, Şubat 2018’de 24 sanığa 10 yıl 6 ay ile 63 yıl 9 ay arasında değişen çeşitli miktarlarda hapis cezası verdi.

Öne Çıkanlar