Erdoğan'ın 'ezan' sözlerinden sonra sokağa çıktılar

Erdoğan'ın 'ezan' sözlerinden sonra sokağa çıktılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınları 'ezana terbiyesizlik etmekle' suçlamasının ardından, saldırgan bir grup Taksim'de sokağa çıktı.

ARTI GERÇEK - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim mitinglerinde kullandığı dilin sokağa yansıması tehlikeli boyutlara ulaştı.

Adana'da konuşan Erdoğan, polisin tüm saldırı ve engellemelerine rağmen kitlesel bir şekilde gerçekleşen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 'Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadıları, 'ezana hakaret' etmekle suçlayıp, hedef göstermesi sokağa yansıdı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİN ARDINDAN SOKAĞA ÇIKTILAR 

Erdoğan'ın, "Bu bayrağa,ezana tahammülü olmayanlarla karşı bir ittifakla seçime giriyoruz. Güyya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammediyeye terbiyesizlik ettiler. Biz gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istikbalimize saldırıyorlar. Bunların tek ittifakı ezan, bayrak düşmanlığıdır" ifadelerinin ardından İstanbul Taksim'de sokağa çıkan bir grup sarıklı ve cübbeli gösterici, 'ezana uzanan eller kırılsın' sloganı atarak Tarlabaşı'ndan Taksim'e doğru yürümeye başladı.

HDP İSTANBUL İL BİNASINA SALDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Tekbirler getirerek Tarlabaşı'ndaki İstanbul HDP İl binasına saldırmak isteyen grup polisin müdahalesiyle Tarlabaşı caddesine yürüyüp yolu trafiğe kapadı. 

 

 

Saldırı haberini alan parti üyeleri il binası önünde toplanırken, açıklama yapan İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek,sağduyu çağrısında bulundu.

 

 

Saldırgan grup Taksim'e çağrı yaparkeni olası bir saldırısı tehlikesine karşı HDPİl binası önünde tutulan nöbete  milletvekilleri Hüda Kaya ve Remziye Tosun'da katıldı.

Bir müddet tarlabaşı caddesini trafiğe kapatan gruba polis müdahale etmedi. Yoldaki araçlara da saldıran sarıklı ve cübbeli grup polisin müdahalesinin ardından İstiklal caddesine doğru yöneldi. Saldırgan grubun yürüyüşü İstaiklal caddesinde de sürdü.

İLGİLİ HABER: ERDOĞAN: TAKSİM'DE KADINLAR GÜNÜNDE EZANA TERBİYESİZLİK ETTİLER

 

 

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Adana mitinginde yaptığı konuşmada, 8 Mart’ta ezanın ıslıklandığını iddia ederek kadınları şu sözlerle hedef göstermişti:

"Taksim’de CHP ve HDP’nin öncülüğünde güya Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır. Bazı değerler var ki bunlara saldıranlara saygı duymamız mümkün değil. Bu ülkede millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Öne Çıkanlar