Erdoğan: İstanbul seçimi bu şekilde yapılmamalıydı

Erdoğan: İstanbul seçimi bu şekilde yapılmamalıydı
Oyunu kullanan Erdoğan, 'İstanbul gibi bir şehrimizin belediye başkanlığı seçimi bu şekilde yapılmamalıydı' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve kızı Esra Albayrak'la birlikte Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Erdoğan oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "Öncelikle İstanbul gibi bir şehrimizin büyükşehir belediye başkanlığı seçimi tabii bu şekilde yapılmamalıydı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Öncelikle İstanbul gibi bir şehrimizin büyükşehir belediye başkanlığı seçimi tabii bu şekilde yapılmamalıydı. Ne yazık ki 31 Mart’tan sonra mevcut gelişmelerle, YSK kararıyla seçimin yenilenmesi yoluna gidildi. Bugün de İstanbul'umuzda bu seçimi gerçekleştiriyoruz. Temennim odur ki, İstanbul'umuza İstanbul'umuzun geleceğine tecrübesiyle dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. Bunun için de İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum. Gayretleriniz için de sizlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun."    

Gazetecilerin seçime katılım oranının ne olacağına ilişkin soruları üzerine Erdoğan, "Hepimiz çok gayret ettik. İstanbul dışında olanları buraya taşıma için. Tekrar buradan memleketlerine gönderilmesi noktasında bir çalışma. İstanbul'da olanlar da inanıyorum ki bu işin önemini çok iyi biliyorlar. Sizler burada yakından takip ediyorsunuz. Herhalde katılımın yüksek olması gerekir" dedi.    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının kentte dün gece yarısında bile trafiğin yoğun olduğunu söylemesi üzerine, "Ben o kilitlenmiş trafiği yaşadım." ifadelerini kullandı.    

Erdoğan, seçim sonuçlarını İstanbul'da takip edeceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar