Erdoğan: İstanbul'u sel götürüyor beyefendi tatilde

Erdoğan: İstanbul'u sel götürüyor beyefendi tatilde
Erdoğan tatile çıktığı için İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştirirken HDP'li belediyelere kayyım atanmasını savundu: 'Belediyeleri hizmet dışında kullanan herkes aynı akıbete uğramaya mahkumdur.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İstanbul'daki su baskınları sırasında tatilde olan ancak talini burakarak kente dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklenerek, "İstanbul'u sel götürüyor, beyefendi tatilde. Dün bir bugün iki. Ne belediye başkanıyken ne de Cumhurbaşkanlığımda ben böyle tatil yapmadım" dedi.

Erdoğan, HDP'li 3 Büyükşehir Belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili de "Terör örgütleriyle aralarına mesafe koymayan belediye başkanlarının durumu var. Kimse kusura bakmasın. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devlet belediyelerin terör örgütlerine teslim edilmesine izin vermez. Teröre kim prim verirse karşısında bizi bulacaktır. Belediyeleri hizmet dışında kullanan herkes aynı akıbete uğramaya mahkumdur" ifadelerini kullandı.

 Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

"CHP'nin başındaki zat, 'Doğu Akdeniz'de sadece Türkiye yok' dedi. Bunu söyleyebilmesi için ya uzayda yaşıyor olması ya da ülkesinden nefret etmesi gerekir. Bay Kemal sana Türk bayrağını da öğreteceğiz.

CHP'li belediye başkanlarının neredeyse tamamı birkaç ayda gerçek yüzlerini gösterdiler. İstanbul'u sel götürüyor, beyefendi tatilde. Dün bir bugün iki. Ne belediye başkanıyken ne de Cumhurbaşkanlığımda ben böyle tatil yapmadım.

Terör örgütleriyle aralarına mesafe koymayan Belediye başkanlarının durumu var. Kimse kusura bakmasın. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devlet belediyelerin terör örgütlerine teslim edilmesine izin vermez. Teröre kim prim verirse karşısında bizi bulacaktır. Belediyeleri hizmet dışında kullanan herkes aynı akıbete uğramaya mahkumdur. İnşallah bir sonraki seçimde Türkiye'nin istisnasız tüm şehirlerini yıkım değil inşa belediyeciliğiyle tanıştıracağız. Gündemimiz ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak var. Gündemimizde evlatlarımıza güçlü bir ülke bırakmak var." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar