Erdoğan Kenan Evren’i Fenerbahçe’ye verdi

Erdoğan Kenan Evren’i Fenerbahçe’ye verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dahil olduğu Divan Kurulu'nda Fenerbahçe camiasına yıllardır beklenen Kenan Evren Lisesi arsası müjdesi verildi.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinde 25. yılını tamamlayarak Sarı Lacivertli kulüpte Divan Kurulu üyeliğine yükseldi. Kurulda Fenerbahçe camiasına yıllardır beklenen Kenan Evren Lisesi arsası müjdesi de verildi.

Kulübün Ekim ayı Olağan Yüksek Divan Kuruluna katılmak üzere yoğun güvenlik önlemleri altında Faruk Ilgaz Tesisleri’ne gelen Erdoğan’ı Başkan Ali Koç Divan Başkanı Vefa Küçük, Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve davetliler karşıladı.

Divan Kurulu başkanı Vefa Küçük’ün Recep Erdoğan’a yönelik teşekkür konuşmasında yıllık aidatını yatırması yönündeki uyarısı günün esprisi olurken ardından söz alan başkan Ali Koç, Mustafa Kemal Atatürk’le beraber Türkiye’nin 12 Cumhurbaşkanı’ndan 6’sının Fenerbahçeli olmasından gurur duyduklarını söyledi. Koç, Konyaspor maçına davet ettiği Erdoğan’dan "Prensip olarak lig maçlarına gelmiyorum. Gelecek sene Fenerbahçe'nin uluslararası maçlarına geleceğim. Böylece bir hedef belirlemiş de olduk" yanıtını aldı.

Tayyip Erdoğan Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

"Fenerbahçe kurulduğundan dolayı ülkemizin lokomotifi olmuş bir kulüptür. Tüm branşlarda faaliyet gösteren kulüp Fenerbahçe'dir. Takım tutmak bir gönül işidir. İnsanın asla yapamayacağı bir şey takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası bizim gönlümüze çocukluk ve gençlik yıllarımızda düştü. Amatörden profesyonelliğe doğru giden futbol hayatımıza, siyasi çalışmalarımızın yoğunluğu sebebiyle ara vermek durumunda kaldık. Takım tutmak tam anlamıyla bir gönül işidir. İnsan, çıkarı için birçok şey yapabilir. Siyasi ve sosyal tercihlerini değiştirebilir. Ama asla yapamayacağı şeylerden biri takım değiştirmektir.

Fenerbahçe'nin gönül dünyamızdaki yeri asla değişmedi. Atalarımızın da dediği gibi gönül ferman dinlemiyor. Hizmet verme bakımından bütün kulüplerimize eşit davranmaya çalıştım."

KOÇ, ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Erdoğan’a yönelik konuşması sırasında "Aziz Yıldırım'ın başlattığı ve 17 yıldır devam eden bir sürecin sonuna geldik. Kenan Evren Lisesi'nin kulübümüze devri gerçekleşmiştir. Bundan sonra bize düşen görev bu değeri değerlendirebilmektir" müjdesini verdi. Koç, "Sayın Cumhurbaşkanım, bu süreçte bize yardımcı olduğunuz için size teşekkür ederim. Sağolun, varolun. İyi ki geldiniz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar