Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na bayrağı tanıtacağız

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na bayrağı tanıtacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, 'Orada bulunmadığımızı söyleyecek kadar gözü var ama görmüyor. Demek ki Türk bayrağını tanımıyor" dedi.

Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Erdoğan, "Gemilerimizi herhalde başka yabancı düşman bayraklarla karıştırmak suretiyle orada bulunmadığımızı söyleyecek kadar gözü var ama görmüyor. Demek ki Türk bayrağını bu da tanımıyor. Ama sana da bunu tanıtacağız" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin, Kuzey Kıbrıs'ı desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Kendi haklarımızı nasıl savunuyorsak Kıbrıs Türklerinin adadaki ve bölgedeki çıkarlarını da aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Kıbrıs’taki sorunun ortaya çıkışı da bugüne kadar gelişi de tamamen Rumların uzlaşmaz tavırlarından kaynaklanıyor. Türkiye’nin Kıbrıs’a müdahalesinin sebebi de yine Rumların oradaki soydaşlarımıza karşı giriştiği kanlı saldırılar sebebiyledir. Dün, Kıbrıs Türklerinin kanını akıtarak adayı ele geçirmeye çalışanlar bugün de siyasi ve ekonomik saldırılarla aynı amacın peşindedir. Avrupa Birliği’nin adadaki sorunun çözümü konusunda Birleşmiş Milletler’e ve uluslararası topluma verdiği sözlerin hiçbirini tutmayan Kıbrıs Rum kesiminin yanında yer alması kendi ayıbıdır. Özellikle de geçmişte Kofi Annan döneminde atılan adımlar ve bu adımlar karşısında yine ne yazık ki Rumların tutumları sebebiyle bir referanduma gidilmesi ve bunun neticesinde Kıbrıs Türklerinin sözünde durması Rumların ise sözünde durmaması ama buna karşılık maalesef Güney, Avrupa Birliği'ne alınmış, Kuzey ise dışlanmıştır. Mali noktada verdikleri sözlerde yine tutulmadı, o gün bugün aynı durum devam ediyor" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda CHP liderine yüklenerek şunları kaydetti:

"Ülkemizde ana muhalefet partisinin başındaki zat maalesef oradaki silahlı kuvvetlerimize ait gemilerimizi ve bunun yanında sondaj ve sismik araştırma yapan gemilerimizi herhalde başka yabancı düşman bayraklarla karıştırmak suretiyle bizim orada bulunmadığımızı söyleyecek kadar, gözü var ama görmüyor. Amerika, Fransa, Katar, şu oradaymış bu oradaymış ama olmayan tek ülke Türkiye imiş, önce kendisini bir gözden geçirmesi lazım. Orada bulunan silahlı kuvvetlerimize ait firkateynlerimizden tutunuz oradaki iki sondaj gemimiz devasa ay yıldızlarla süslü olan sondaj gemilerimiz, sismik araştırma gemilerimizi tanımasını istiyorum. Demek ki Türk bayrağını bu da tanımıyor ama sana da bunu tanıtacağız. İstesen de istemesen de tanıtacağız ve biz orada bu çalışmalarımızı yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. Çünkü milli davamız olarak gördüğümüz Kıbrıs meselesinin peşini oradaki kardeşlerimizin güvenliğinden başlayarak siyasi ve ekonomik hakları tamamen kendilerine teslim edilene kadar bırakmayacağız." (DHA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar