Erdoğan konuştu, dolar yükselişe geçti

Erdoğan konuştu, dolar yükselişe geçti
Merkez Bankası'nın faiz artışıyla yüzde 5'in üzerinde düşen dolar yeni güne de düşüşle başladı, ancak Erdoğan'ın konuşmasıyla yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün "faizleri düşürelim" açıklamasının ardından 6.55'e kadar yükselen dolar/TL Merkez Bankası'nın yüksek faiz artışı sonrası sert geriledi. 

Merkez Bankası piyasa beklentilerinin de üzerinde 625 baz puanlık faiz artışına gitti. Karar öncesi 6.40 seviyesinde bulunan Dolar/TL 6.01 seviyesine kadar geriledi. Dolar bugüne de sınırlı düşüşle 6.06 - 6.07 seviyelerinde başladı, ardından 6.02'ye kadar geriledi. 

SABIR SAFHASINDAYIM

Daha sonra Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı hedef alan konuşmaları doları 6.10'lar seviyesine çıkardı.

ERDOĞAN'DAN MERKEZ'E: SABIR DA BİR YERE KADAR

Erdoğan, konuşmasında, "Maruz kaldığımız saldırının manivelası kur gibi görülse de asıl darbeyi enflasyon ve faiz olarak alıyoruz. Faizi yöneticiler belirler, enflasyonu yönetici belirlemez. Enflasyon faizin akışı ile oluşur. Merkez Bankası defalarca enflasyon herkes açıklamıştır ama enflasyon Merkez Bankası'nın açıkladığı gibi gerçekleşmemiştir. Bakıyorsunuz yıl donunda revize ediyor. Madem biliyorsun bu işi... Faiz tutuyor da enflasyon neden tutmuyor. Son olarak Merkez Bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını da oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Hadi buyur bağımsızlık. Şu an sabır safham, bu sabır bir yere kadar. Sadece bir kur manivelasıyla bir ülke terbiye edilemez" demişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar