Erdoğan'dan yeni partiye karşı birlik çağrısı

Erdoğan'dan yeni partiye karşı birlik çağrısı
Erdoğan, AKP MKYK toplantısında beraberlik içinde hareket edilmesini istedi.

İstanbul seçimlerinin ardından milletvekilleriyle 4 toplantıda bir araya gelen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu toplantıların ardından önceki gün partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle buluştu.

Toplantıda, milletvekillerine en fazla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerine eleştiriler geldiği ve milletvekillerinin özellikle "yeni sistemde bakan ve bakan yardımcılarına ulaşmakta güçlük yaşadıkları" yönünde eleştirilerin geldiği hatırlatıldı. Erdoğan’ın ise bir kez daha MKYK’de "Sistemin güçlendirilmesi yönünde partinin ve ilgili kurumların çalışmalar yürüttüğünü" söyleyerek, MKYK’den de "sistem tartışmalarına girmemelerini" istediği de kaydedildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre MKYK’nin ise bu noktada Erdoğan’a "tam destek vereceğini" ifade ettiği aktarıldı.

YENİ PARTİYE KARŞI UYARI: HER KOŞULDA BİRLİK OLALIM

MKYK’de ayrıca kurulacak yeni bir partiye karşı "Erdoğan’ın yanında oldukları" mesajı da verildi. Erdoğan’ın da MKYK’den "Her koşulda birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesini" istediği de aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar