Erdoğan teyze oğlunu KYK’ye müdür atadı

Erdoğan teyze oğlunu KYK’ye müdür atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'yardımcı' olan teyzesinin oğlunu 'müdür' olarak atadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yönelik atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü sayıda yer alan kararlara göre, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı’na Halis Yunus Ersöz, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Emre Topoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne Recep Ali Er atandı.

Ayrıca, Bakanlık bünyesindeki Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Ata Öztürk, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne Ahmet Dilsiz, Personel Genel Müdürlüğü’ne Engin Yalçın, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na Mehmet Akif Bağır getirildi.

Rehberlik ve Denetim Başkanı Mehmet Haluk Uçkun görevden alınırken, boşalan göreve Hasan Davulcu atandı.

ERDOĞAN KYK’YE TEYZE OĞLUNU ATADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teyzesinin oğlu olan ve Kredi Yurtlar Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Recep Ali Er,  2011 yılında dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la diyaloğuyla gündeme gelmişti. Duvar’ın aktardığında göre, Atatürk Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Kılıç, öğrencilerin sorunlarını dinledikten sonra Er’e "Hemen sorunları çözün" talimatı vermiş, Er ise "Pazartesi hallederiz" yanıtı vermişti. Er’in yanıtına sinirlenen Kılıç "Pazartesi olmaz, hemen çözeceksin" demişti. Recep Ali Er atama kararından önce Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı’nı yürütüyordu.

TORPİL LİSTESİNDE ADI GEÇEN İSMİ DE ATADI

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na atanan Mehmet Akif Bağır’ın ismi ise CHP’nin 2014 yılında torpil iddiasıyla açıkladığı listede yer alıyordu. 26. Dönem AKP Milletvekili olan Feyzullah Kıyıklık’ın yeğeni olan Mehmet Akif Bağır, Mal Müdürü iken Yurt Dışı Türkler Başkanlığı’nda Daire Başkanlığı’na getirilmişti.

Öne Çıkanlar