'Kimseyi sokağa çıkaramayacaksın, bu sefer kaçmaya fırsat bulamazsın'

'Kimseyi sokağa çıkaramayacaksın, bu sefer kaçmaya fırsat bulamazsın'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu 'sokak protestoları tartışması' üzerinden tehdit etti: 15 Temmuz'da meydanları nasıl dar ettiysek yine dar ederiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi açılış töreninde yaptığı konuşmadam CHP'ye tehdit dolu fadelerle seslenirken, partililerine de sokağa inme çağrısı anlamına gelecek ifedelerde bulundu.

ERDOĞAN DEMOKRATİK EYLEM HAKKINI, DARBE GİRİŞİMİ İLE EŞ TUTTU

Fransa'daki hayat pahalılığına karşı 'Sarı Yelekliler' adlı toplumsal muhalefetin sokak eylemlerinin hatırlattığı Gezi eylemleri üzerinden CHP ile başlayan tartışmada, Erdoğan demokratik taleplerle dahi sokağa çıkana sokağı dar edeceklerini söyledi:

"Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranlarındaki haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmekle iş yapacağını zannediyorsan bilesin ki, bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cüler ve uşaklarına bu meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin."

Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi Bakır Köy Belediyesi'ne kaçtığı iddiasını yineleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu "bu kez kaçmaya fırsat bile bulamazsın" sözleriyle tehdit etti:

"Eğer gücün yetiyorsa işte sandık ne yapacaksan gel sandıkta yap. Öyle meydanlarda asla. Buna fırsat vermeyiz gereğini de yaparız. Korkunun ecele faydası yok Bay Kemal. Sen 15 Temmuz gecesinde Atatürk Havalimanı’ndan tankların arasına kaçıp Bakırköy Belediyesine gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın."

'İÇERİDE TERÖRLE MÜCADELEDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu HDP'li milletveklilleriyle görüştüğü iddiası üzerinden 'PKK'lilerle görüşüyor' suçlamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan," Sınırlarımıza saldıranlara bedelini ödetiyoruz. İçeride terörle mücadeleden rahatsız olanlar var. Bay Kemal. Bu teröristlerle el ele kola kola dolaşma. Yerli ve milli ol. Bu teröristleri savunmaktan vazgeç. Teröristlerin uzantılarıyla omuz omuza olmaktan vazgeç, dürüst ol. Bu millet de seni bir şey zannetsin" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar