Erdoğan: Yavaş'ın Ankara'ya belediye başkanı olması kabul edilemez

Erdoğan: Yavaş'ın Ankara'ya belediye başkanı olması kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında, 'seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda' açıklaması yaptı.

AKPGenel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istanbul mitinginin ardından TGRT Haber'de yayınlanan seçim özel yayınında konuştu.

CHP ve İYİ Parti tarafından oluşturulan 'Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Mansur Yavaş hakkında tehditkar açıklamalarda bulunan Erdoğan, Mansur Yavaş'ın Ankara'da belediye başkanı olmasını 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi.

'BELEDİYE BAŞKANI OLMASI KABUL EDİLEMEZ'

 Bu zatın zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda.  Belediye başkanlığını Ankara'da yapacak kapasitede biri değil. Üstelik bir de bu adam Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı, bir de bu var. Şu anda Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durumda geçiyor. Sahte senet, vergi kaçakçısı, neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkanı olması kabul edilemez. Böyle bir insan, Ankara gibi bir yere belediye başkan adayı olmamalıydı. Senedi sahte çıkan adamı aday yaptı. Bunun hesabını Bay Kemal veremez. Yasal olarak duruma baktığınız zaman seçimden sonra gereken karar kovalanacaktır.

'ADINI AYASOFYA MÜZESİ DEĞİL AYASOFYA CAMİSİ YAPARIZ'

Erdoğan, Ayasofya'nın cami yapılması istekleriyle ilgili olarak tartışılcak ifadelerde bulundu:

"Ayasofya müze statüsünden çıkarılabilir. Seçimden sonra Ayasofya'nın girişi ücretsiz olabilir. Adını Ayasaofya Müzesi değil, Ayasofya Camisi yaparız, ücretsiz ziyarete açılır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar