Erdoğan yine yanıldı

Erdoğan yine yanıldı
Afyon'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1992 yılında üniversite olarak eğitime açılan Afyon Kocatepe Üniversitesini 'Biz kurduk' dedi.

Yerel seçimler yaklaştıkça toplu açılış töreninde yaptığı konuşmalara hız veren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Sivas'ta yaptığı konuşmadaki yanılgının bir benzerini Afyon'da yaptı.

Sivasta yaptığı konuşmada Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Sivas'ın üniversiteye kavuşturduklarını ifade eden Erdoğan, 1974'te kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni görmezden gelmişti.

'BİRİNCİYİ DE BİZ KURDUK'

Bu kez Afyon'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1974 yılında yüksekokul olarak kurulup, 1992 yılında üniversite olarak eğitime başlayan Afyon Kocatepe Ünivesitesi'nin AKP döneminde kurulduğunu iddia etti:

"Bizi anlamak isteyen hiç uzağa gitmesin, gelsin Afyon’a baksın. Afyon’da toplam yatırım bedeli 1 milyar 112 milyonu aşan hizmet açılışını gerçekleştiriyoruz. Bütün yatırımların Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diliyorum. 17 yılın öncesinin Afyon’u ile 2019’un Afyonu arasında dağlar kadar fark var. Yaptığımız yatırımlarla Afyon’un ihmaline son vermekle kalmadık, çağ atlattık. Son 16 yılda 21,5 katrilyon yatırım yaptık. 45 bin öğrencinin eğitim gördüğü şehrimize ikinci devlet üniversitesini, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni biz kurduk. Birinciyi de biz kurduk."

Öne Çıkanlar