Eren Erdem daha tahliye edilmeden yakalama kararı çıktı

Eren Erdem daha tahliye edilmeden yakalama kararı çıktı
Kapanan Karşı gazetesine yönelik 'FETÖ' davasında yargılanan Eren Erdem hakkında tahliye kararına yapılan itiraz üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

ARTI GERÇEK - Bugün İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, kapanan Karşı gazetesine yönelik 'FETÖ' davasında tutuklu yargılanan eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in adli kontrolle tahliyesine karar verilmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı.

AİLESİ VE ARKADAŞLARI KAPIDA TAHLİYESİNİ BEKLİYORDU

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eren Erdem hakkında tahliye kararına yapılan itiraz üzerine daha tahliye edilmeden yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliye edilen eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında kaçma şüphesi nedeniyle tahliye kararına itiraz etti.

'SAVCI TAHLİYE KARARINI CEZAEVİNE BİLDİRMEDİ'

İtirazı kabul eden üst mahkeme aynı gerekçeyle Eren Erdem hakkında yakalama kararı çıkardı.

Savcının tahliye kararını Silivri Cezaevi'ne derhal bildirmek zorunda olmasına tağmen bildirmediğini belirten Avrasya Araştırma Başkanı ve siyasal iletişim uzmanı Kemal Özkiraz, Twitter'dan paylaştığı bilgide, "Bu süre içinde üst mahkemeye itiraz ediyor, üst mahkeme mesai saati dışında toplanıp, Eren Erdem tahliye edilmeden yakalama kararı alıyor. Talimatlı yargı bu şekilde deşifre oluyor" ifadelerine yer verdi.

 

 

Mahkeme tarafından verilen tahliye kararı üzerine Eren Erdem’in annesi Hüsniye Erdem, babası Hasan Erdem, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu ile Erdem’in avukatı Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde bekledi.

Cezaevi önünde Eren Erdem'in tahliyesini beklerken yakalama kararı haberini alan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kararı hukuk dışı olarak nitelendirdi.

 

 

'KUMPAS DAVALARI GİBİ BU DAVA DA ÇÖKECEK'

Yakalama kararını CNN Türk'te son dakika haberi olarak Ahmet Hakan gelişmeyi konuklarına yorumlattı.

Yakalama kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Savcı mütalaasında FETÖ’ye yardım suçunu işlediğini iddia ediyor Eren Erdem’in. Bu iddia hukuk dışıdır. Eren Erdem’in hayatı FETÖ’yle mücadeleyle geçti. O zaman bu ülkeyi yönetenlerin hepsinin FETÖ’ye yardımdan yargılanması lazım. Geçmişte bu kumpas davalarını, kurguya dayalı davaları yaşadık. Bütün kumpas davaları gibi bu dava da çökecek, er geç adalet tecelli edecek. Hiçbir somut delil yok" dedi.

CHP'Lİ MAHMUT TANAL İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİNİ YIRTTI

Cezaevi önünde açıklama yapan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, "Mahkemenin oluşması için sabah olması gerekirdi. Kendi evlerinde tahliye kararına itiraz ederek yeniden tutuklanması hukuk dışıdır. Mahkeme sanal ortamda bir karar oluşmaz. Bu tamamen bir insan hakların ihlalidir." dedi. Tanal cezaevi önünde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni yırttı.


Eren Erdem'in annesi Hüsniye Erdem karar sonrası büyük üzüntü yaşadı.

'OĞLUMUN TÜM SUÇLARINA BEN DE ORTAĞIM'

"Ne ben ne oğlum korkmuyoruz" sözleriyle karara tepki gösteren Eren Erdem'in babası, "Bugüne kadar hiçbir yerde beyanda bulunmadım. Talimatlara veren kişiye sesleniyorum. Ne ben ne oğlum korkmuyoruz. Oğlumun tüm suçlarına ben ortağım. Senin gücün bana yetmez. Bu talimatlar bizi yıkamaz" açıklaması yaptı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ

Bugün 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Eren Erdem'in adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar vermişti.

Heyet, adli kontrol kararı kapsamında, Erdem'in yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve hafta bir polis merkezine giderek imza atmasına hükmetmişti. 

Öne Çıkanlar