Eren Erdem'e destek eylemine engel

Eren Erdem'e destek eylemine engel
CHP'nin Erdem için düzenleyeceği açıklamanın yasaklanmasına gerekçe olarak 'Basın açıklamasının toplumsal olaya dönüşebileceği’ iddiası gösterildi.

400 gündür tutuklu olan CHP PM üyesi Eren Erdem için Silivri cezaevi önünde yapılmak istenen basın açıklaması, Silivri Kaymakamlığı tarafından engellendi. Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'ın kişisel Twitter hesabından paylaştığı yasaklama kararında, "Ülkemizde son dönemde meydana gelen terör olayları nedeniyle, gösteri ve basın açıklamasının toplumsal olaya dönüşebileceği" ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

Yarkadaş, açıklamaya gelenlerin ve araçların kampüs içerisine sokulmadığını bilgisini de verdi.

Yarkadaş Twitter'da yazdığı bilgiler şöyle:

"Silivri Kaymakamlığı, arkadaşımız @erenerdemnet için cezaevi önünde düzenlenecek olan basın açıklamasına izin vermiyor. Kaymakamlık, meşru olmayan bir kararla, araçları ve insanları kampüs civarına sokmuyor. Yüzlerce kişi, keyfi bir biçimde cezaevi yolunda bekletiliyor.

Jandarma, Silivri Kaymakamlığı'nın talimatı üzerine, cezaevine giden yollarda barikatlar kurarak geçişleri engelliyor. Tamamen yasal ve meşru olan bir etkinliğe izin vermemek suçtur.  @erenerdemnet’i hukuksuzca tutuklayanlar, yasaları yine çiğniyor. Barikatları kaldırın!"

'BASIN AÇIKLAMASI TOPLUMSAL EYLEME DÖNÜŞEBİLİR'

Yasaklama kararında ise şu ifadeler yer aldı:

"Alınan duyumlar neticesinde, Silivri Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesi içerisi ve çevresinde, bazı grupların 29 Temmuz – 4 Ağustos arasında yasa dışı olarak, ‘toplanma, gösteri  yürüyüş, basın açıklaması, pankart açma, slogan atma" gibi eylem yapabileceği değerlendirilirken; milli güvenlik, kamu düzeni, genel sağlığın, genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla, Silivri Cezaevi Yerleşkesi Duruşma Salonları Kampüsünü çevreleyen duvarlara 1 km mesafe içinde yapılacak ‘toplanma, gösteri,  yürüyüş, basın açıklaması, pankart açma, slogan atma…’ gibi benzeri eylem etkinliklerin toplumun huzurunu, birliğini olumsuz etkileyeceği ve tehlikeye düşüreceği değerlendirildiğinden bu tür eylemlerin yasaklanması hususu…"

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar