Esenyurt halkı: Çocuklarımızın okul alanını yağmalatmayacağız

Esenyurt halkı: Çocuklarımızın okul alanını yağmalatmayacağız
Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği, Yeşilköy 2001 Vakfı’na tahsis edilen 25 dönümlük arazinin iade edilmesini içeren taleplerini sokaklarda anlatmaya devam ediyor.

Esenyurt Belediyesi tarafından 2011 yılında ilçedeki 25 bin metrekarelik bir arsanın, eğitimi geliştirilecek projelerde kullanılacağı gerekçesiyle 25 yıl süreyle Yeşilköy 2001 Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı’na bedelsiz olarak tahsis etmesine tepkiler artarak sürüyor.

SOKAK SOKAK, KAHVE KAHVE SORUNLARI VE TALEPLARİNİ ANLATIYORLAR

Esenyurt Kent Konseyi, Yeşilköy 2001 Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı’na bedelsiz olarak verilen arsanın 'kentin hak ve hukukunun korunması' görevini yerine getirmek için çeşitli açıklamalar yaparak iade edilmesini talep etmişti.

Mücadeleyi bir adım ileri taşıyan Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği (ESAS-DER) üyeleri, akşamları kahvehanelere giderek, arsanın tahsisindeki hukuksuzlukları ve perde arkasında yaşanan 'iktidar savaşını' Esenyurt halkına anlatıyor.
Kahvehane konuşmalarının dışında sokaklarda ve caddelerini donattıkları afişlerle seslerini duyuran Esenyurtlular, '25 dönümlük arsa okul alanıdır. Yağmalatmayacağız' diyor.

'ESENYURT’U, ÇOCUKLARIMIZIN OKUL HAKKINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ'

YerelGaste'den Erdal Karasansar'ın aktardığı bilgiye göre, ESAS-DER tarafından yapılan açıklamada, "160 bin çocuğumuzun geleceği olan ancak 2 kişiye peşkeş çekilen 25 dönümlük arsanın hikayesini, kahvelerde, okul önlerinde, sokakta anlatmaya ve kamuoyunu çocuklarımızın okul haklarına sahip çıkmaya davete devam ediyor" denildi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar