Esenyurt'ta Suriyelilere toplu saldırı

Esenyurt'ta Suriyelilere toplu saldırı
İstanbul Esenyurt'ta Suriyelilere ait işyerlerine saldırı düzenlendi. Linç girişimi sırasında kalabalık bir grup 'Burası Türkiye' sloganını atarak yürüyüş yaptı. 4 kişi bıçakla yaralandı.

İstanbul Esenyurt'ta Suriyelilere ait işyerleri kitlesel saldırının hedefi oldu. Alınan bilgiye göre  Bağlarçeşme Mahallesi'nde saat 21.30 sıralarında Suriye uyruklu bir grup ile mahalleli arasında gürültü sebebiyle kavga çıktı. Ardından Suriyelileri hedef alan kitlesel saldırı başladı. Suriyelilere ait işyerleri ve araçlar tahrip edildi.

Saldırıda 4 kişi bıçakla yaralandı. Yaralılar 112 Acil ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Linç girişimi sırasında kalabalık bir grup "Burası Türkiye" sloganını atarak yürüyüş yaptı. Polis bu sırada kalabalığa gaz ve tazyikli su sıktı.

İlçe merkezinde TOMA’lar ve çevik kuvvet ekipleri bekletilirken, gerginlik uzun süre devam etti. Polis ekipleri ilçe meydanını ablukaya alarak giriş çıkışlara izin vermedi.

SURİYE UYRUKLU 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis olayla ilgili Suriye uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı. Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül ve Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe Sinoplular Derneği'ne gidip "provokasyonlara gelmeyin" diyerek saldırganları yatıştırmaya çalıştı. 

Sosyal medyada yayılan görüntülerde çok sayıda kişinin olaya karıştığı ve bölgede polisin de bulunduğu görülüyor. Görüntülere bir zıhlı polis aracı da yansıyor. 

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar