Eski AKP'li vekilden Kayyım tepkisi: AK Parti kendi reformlarının gerisine düştü

Eski AKP'li vekilden Kayyım tepkisi: AK Parti kendi reformlarının gerisine düştü
Eski AKP Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü köşesinde iktidarı eleştirdi.

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanmasına tepki gösteren eski AKP Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, AKP'nin hak ve özgürlükler konusunda kendi yaptığı reformların bile gerisine düştüğünü yazdı. Ocaktan, "Fikirlerin özgürce ifade edilmesinden basın özgürlüğüne, akademik özgürlükten siyasetin serbestçe yapılabilmesine kadar her alanda kan kaybediyoruz" dedi. 

Mehmet Ocaktan’ın Karar’da "İki binli yılların başına geri mi dönüyoruz" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Ülkedeki demokrasi kalitesinin yükselmesinde, hukukun üstünlüğüne riayet anlamında ve ekonomide önemli mesafeler alınmasına rağmen, 20 yıl sonra yeniden iki binli yılların başındaki çaresizlik günlerine geri dönmek doğrusu oldukça can sıkıcı bir durum.

Haklar ve özgürlükler anlamında AK Parti iktidarı kendi reformlarının bile gerisine düşmüş durumda. Fikirlerin özgürce ifade edilmesinden basın özgürlüğüne, akademik özgürlükten siyasetin serbestçe yapılabilmesine kadar her alanda kan kaybediyoruz.

"Partimiz hukukun üstünlüğüne dayalı yönetim anlayışının teminatı olacaktır" diyerek yola çıkan AK Parti yerel seçimlerin üzerinden üç ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, milletin özgür iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarını hiçbir yargısal süreç işletmeden görevden alabiliyor. Evet terörle mücadele Türkiye’nin en hayati meselelerinden birisidir ve bu ülkede yaşayan herkes bu mücadelenin arkasındadır. Ancak milletin iradesine rağmen belediye başkanlarının görevden alınmasının terörle mücadeleye katkısının olması mümkün değildir, tam aksine terörün alanını genişleten bir durumdur. Vahşi terörün zihinleri ifsat etmesi için öylesine tehlikeli bir adım atıyoruz ki, bunu anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor. "Körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz" gibi bir şey yani...
 

Öne Çıkanlar