Evrensel fenomen Pokémonlar vizyonda

Evrensel fenomen Pokémonlar vizyonda
90'ların evrensel fenomeni sevimli, savaşçı Pokémonların başrolde olduğu Dedektif Pokémon Pikachu ile Emre Yeksan’ın özgün dili ile yönettiği Yuva haftanın öne çıkan filmleri.

Sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi. Başarılı animasyonların yönetmeni Rob Letterman imzalı Pokémon Dedektif Pikachu ve 38. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde Kutay Sandıkçı’ya en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandıran Emre Yeksan’ın Yuva filmi haftanın önerilen filmleri arasında yer alıyor. 

YUVA

Körfez ile tanınan yönetmen Emre Yeksan’ın yönettiği "Yuva" 38. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. İnsan ve doğa ilişkisi üzerinden hem uhrevi hem de dünyevi sistemi eleştiren özgün dili ikinci filminde de sakin bir meydan okuma. Önce sarsıyor sonra kabulleniyor... Aynı festivalde en iyi erkek oyuncu ödülü alan Kutay Sandıkçı’nın hayat verdiği Veysel karakterinin dönüşümü, kendi başına "var" oluşu, sonsuz ormana bir ağaç gibi uyumlanışı, yaşamayı tercih ettiği ormanla bir olma halini ve o halin tehdit edildiği sahneleri izlemek sarsıcı.


POKEMON DEDEKTİF PİKACHU

Kahve bağımlısı, hafızasını kaybetmiş, bazılarımızın çekici bile bulabileceği bir Pikaçu ile karşı karşıyayız. 90’ların fenomeni haline gelen animasyondan biraz farklı bu kez yetişkinler için bir seyirlik ortaya çıkarıyorlar ama savaşçı kimliklerini de koruyorlar. Başarılı animasyonların yönetmeni Rob Letterman imzalı canlı çekim filmde Dedektif Pikachu’nun hafızasını kaybettikten sonra, ortağını bulmak için onun oğluyla tanışması ve Pokemonlar’la birlikte soluksuz bir maceraya atılışı konu ediliyor. Pokemonların sevimli dış görünüşleri ile şehrin karanlık sokaklarının garip uyumu beğenilecek bir kompozisyon sunuyor izleyiciye.
 


ADALETSİZ

Mel Gibson ve Vince Vaughn'u buluşturan film zanlılara uyguladıkları şiddetin görüntüsünün basına servis edilmesiyle birlikte açığa alınan iki polisin hikayesi anlatılıyor. İki ırkçı polisin halinin yanı sıra yönetmenin siyah-beyaz eşitliğini savunurken düştüğü yanılgıları da izleyeceksiniz. Benzer polisiye ve aksiyon filmlerinden farklı olarak biraz durgun, az diyaloglu ve az müzikli filmde "adalet" kavramını sorgulamaya çalışılıyor.
 


GÖLGE SAVAŞÇISI

Filmin yönetmeni Yimou Zhang. Hanedanlığı tehlikeye giren kralın komutanının, kendisine benzeyen bir adamı yetiştirmesi ve bir gölge haline getirmesiyle başlayan hikaye, gerilim dozu yüksek satranç mücadelesine dönüşüyor. Ryan Zheng, Li Sun, Xiaotong Guan, Chao Deng, Qianyuan Wang, Jun Hu, Lei Wu ve Jingchun Wang oyuncu kadrosunda.
 


SİHİRLİ OYUNCAKLAR

Gary Wang'ın yönettiği Sihirli Oyuncaklar, su ile temas ettiğinde rengi değişecek şekilde tasarlanan fakat bu işlevini yerine getiremeyen bir oyuncak olan Nathan ile arkadaşı Timebot'un maceralarını anlatıyor.


TEMİZLİKÇİ

Jon Knautz'un yönettiği The Cleaning Lady, gizli ilişkisi olduğu adamla beraberliğini bitirmeye çalıştığı dönemde, yaşadığı sitenin temizlik görevlisi Shelly ile arkadaş olan Alice'in bu yeni arkadaşlığından sonra yaşadıklarını konu ediniyor.
 



 

Öne Çıkanlar