'Ürettiklerim sanat eserleri. Suçlamayı kabul etmiyorum'

'Ürettiklerim sanat eserleri. Suçlamayı kabul etmiyorum'
'Uyuşturucu ve uyarıcı maddeye özendirme' suçlamasıyla açılan davadan beraat eden Ezhel yine aynı suçlama ile hakim karşısına çıktı.

Şarkılarında ve kliplerinde, 'Uyuşturucu ve uyarıcı maddeye özendirme' iddiasıyla hakkında açılan dava sürecinde bir süre tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Ezhel, aynı suçlamayla açılan ikinci davada yine hakim karşısına çıktı.

İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ezhel ve avukatı Fuat Ekin katıldı.

TEK CÜMLELİK SAVUNMA YAPTI

Savunmasında sanatçı olduğunu belirten Ezhel, "Benim kesinlikle toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetim olamaz. Ürettiklerim sanat eserleridir. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Müvekkili hakkında aynı suçlamayla iki soruşturma yapıldığını, bu soruşturmalardan açılan davalardan birinin beraat ile sonuçlandığını söyleyen avukat Fuat Ekin, "Yargılamanın konusu sanat eserleridir, şarkılardır. Bir sanat eseri ya da birisinin sanatçı olması onu suça karşı korumaz. Burada bu sanat eserlerinin itham olunan suçun unsurlarını taşımak gibi bir iddiası yoktur. Kanaatimizce suç oluşmamıştır, sayın mahkemenizce beraate hükmedileceği inancındayız" dedi.

'Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme' suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ezhel'in duruşması bugün de devam edecek.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ezhel lakaplı Sercan İpekçioğlu'nun internet üzerinden yayınlanan şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği belirtiliyor. Ancak Ezhel'in evinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bilgisine de yer verilen iddianamede, seslendirdiği şarkılarda ve şarkı sözlerinin bütünündeki anlatımda uyuşturucu maddenin kullanımını özendirdiği savunuluyor. (DHA)

Öne Çıkanlar