Facebook'tan cinsellikle ilgili içeriklere yasak

Facebook'tan cinsellikle ilgili içeriklere yasak
Facebook cinsel hayatla ilgili her türlü paylaşımı yasakladı.

Facebook cinsel içerikli paylaşımlarla ilgili politikasında yaptığı değişikliklerle platforma daha sıkı kurallar getirdi. Yeni politikaya göre, kullanıcılar Facebook'ta cinsel içerikli argo paylaşımlar yapamayacak, cinsel roller, pozisyonlar veya fetiş senaryolarından bahsedilmesi gibi cinsellikle ilgili imalarda bulunamayacak.

Kullanıcılar ayrıca cinsellik çağrıştıracak şekilde poz veren kişi veya kişilerin tasvir edildiği içerikler paylaşamayacak, pornografi ve ortak fetişlere sahip partnerler gibi yetişkin aktivitelerine ilişkin teklif veya talepler iletemeyecek, müstehcen dil kullanamayacak.

Kurallar doğrultusunda filme alınan cinsel aktiviteler, striptiz kulübü gösterileri, erotik danslar, cinsel içerikli mesajlar, seks sohbetleri veya konuşmaları paylaşamayacak, 'bu gece iyi vakit geçirmek istiyorum' gibi muğlak, ancak cinsellik çağrıştıran ifadelere paylaşımlara yer veremeyecek, cinsel uyarılmışlık durumundan bahsedemeyecek.

KULLANICILARDAN TEPKİ 

Facebook'un yeni politakası kullanıcılardan tepki çekti. Laurie Voss isimli kullanıcı "Facebook'un cinsel ilişki talebine ilişkin toplum standartları görünüşe göre 'Ben eşcinselim' demeyi bile yasaklıyor. Bu düzeltilmeye değer gibi" ifadelerini kullandı.
 


Konuyla ilgili PC Mag'a konuşan bir Facebook sözcüsü "Bu değişikliği yapmamızda etkili olan şey büyük ölçüde içerik görüntüleyicilerimizin cinsel istismar politikasının, cinsel ilişki talebi ve istismar konuları arasındaki ayrımı yeterince öne çıkarmadığını söylemesi oldu" dedi. (Sputnik Türkçe)

 

Öne Çıkanlar