Facebook ve Instagram'a erişim sorunu

Facebook ve Instagram'a erişim sorunu
Sosyal paylaşım platformları Instagram ve Facebook’a girmek isteyen kullanıcılar erişim sorunu yaşıyor.

Yüz binlerce kullanıcı akşam saatlerinden beri, sosyal paylaşım platformları olam Instagram ve Facebook’a erişim sağlayamıyor. Erişim sorunu Türkiye'de de yaşanıyor.

Instagram'a mobil ve masaüstünden ulaşılamıyor. Facebook'ta da kullanıcılar fotoğraf yükleme ve paylaşım sorunu yaşıyor.

Instagram'a neden girilemediğiyle resmi bir açıklama yapılmadı. Facebook'tan yapılan açıklamada ise "Sorunun en kısa sürede çözülmesi için dikkatle çalışıyoruz ancak sorunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz." ifadesi yer aldı.

Facebook'un 20.49’da yaptığı açıklamada da; "Bazı kişilerin Facebook uygulama ailesine erişmekte zorluk yaşadıklarının farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz" ifadesi kullanılmıştı.

DDOS NEDİR?

DDoS yani Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırıları, tamamen Bilgi Güvenliği unsurlarından erişilebilirliği hedef almaktadır. Öncesinde sadece DoS (Denial of Service), yani tek bir kaynaktan hedefe doğru saldırı yapılması şeklinde ortaya çıkan bu saldırı türü, zamanla şiddetinin arttırılması için çok sayıda kaynaktan tek hedefe yapılan saldırı şekline dönüşmüştür

'GLOBAL SEVİYEDE SORUN YAŞANIYOR'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Twitter hesabından açıklama yaptı. Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve bu durumun Türkiye'de de hissedildiğini belirten Sayan, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir" dedi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar