Fatih Portakal: Yasaklandıkça daha fazla izleniyoruz

Fatih Portakal: Yasaklandıkça daha fazla izleniyoruz
Fatih Portakal, RTÜK cezasını sosyal medya hesabından değerlendirdi.

RTÜK'ün Fox Ana Haber'i 3 gün boyunca yayınlamama cezasına tepki gösteren Fatih Portakal, "Sözlere başka anlamlar yükledikçe, @FOXhaber’e yasak koydukça daha fazla insanın evinde izleniyor, bense her akşam bir fazla yurttaşa dokunuyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'enseni patlatırlar' diyerek tehdit ettiği Fox TV haber sunucusu Fatih Portakal, sunduğu haber programının RTÜK tarafından  verilen 3 gün boyunca yayınlanmama cezasının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama yaptı. RTÜK'ün cezasına tepki gösteren Portakal, "Sözlere başka anlamlar yükledikçe, @FOXhaber’e yasak koydukça daha fazla insanın evinde izleniyor, bense her akşam bir fazla yurttaşa dokunuyorum. Günlük reyting ölçümleri bunu gösteriyor. Ama... Bilmiyorlar mı, hedefe koydukça, ceza verdikçe izlenirliğimizin arttığını!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Fransa'daki "Sarı Yelekliler" eylemlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylemlere ilişkin değerlendirmesini yorumlayan Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, iktidara yakın medya organları tarafından provokatörlükle suçlanmış ve hedef gösterilmişti. Hakkında suç duyurusunda bulunan Portakal, ölümle tehdit edilmişti.

Kendisine ve ailesine yönelik tehditlere ilişkin konuşan Portakal, "Bir gün başıma bir şey gelirse, sebebi sizsiniz. Yandaş medyanın internet siteleri, televizyonları..." demişti.

RTÜK, "Fox TV’ye "Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak" ve "Tarafsızlık ilkesini esas almamak" gerekçesiyle ceza vermişti. RTÜK, Fox TV'ye 1 milyon lira para cezasının yanında Fox Ana Haber'in 3 gün hiç yayınlanmaması üzerine karar almıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar